Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

Στις τουρκικές Αρχές παραδόθηκε το απόγευμα από Έλληνες αστυνομικούς ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ ο οποίος είχε περάσει παράνομα τα σύ...

A+ A-

Στις τουρκικές Αρχές παραδόθηκε το απόγευμα από Έλληνες αστυνομικούς ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ ο οποίος είχε περάσει παράνομα τα σύνορα στον Έβρο.

Ο 38χρονος Τούρκος είναι εργαζόμενος στον δήμο Αδριανούπολης και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας και διέταξε την διοικητική απέλαση του, ολοκληρώθηκαν από το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπεράσπιση του και ελάχιστα λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα απελάθηκε.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας τον παρέδωσαν στο Τελωνείο των Καστανεών σε Τούρκους συναδέρφους τους που βρισκόταν στην άλλη πλευρά και αυτοί αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν στο τουρκικό Τελωνείο. 

Τον περίμεναν δήμαρχος, τοπικές αρχές και η οικογένεια του

Στην τουρκική πλευρά τον 38χρονο χειριστή εκσκαφτικού περίμενε πολύς κόσμος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αδριανούπολης, τους αντιδημάρχους, άλλους τοπικούς επισήμους και παράγοντες και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του. Πρώτος ο γιος του, που είχε βγει και έκανε δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ ότι συνελήφθη ο πατέρας του ως αντίποινα των Ελλήνων για τους δυο στρατιωτικούς, έτρεξε να τον αγκαλιάσει.

Ο Τούρκος δημοτικός υπάλληλος δεν έκρυβε την ανακούφιση του για την λήξη αυτής της περιπέτειας και για το γεγονός ότι κράτησε τελικά μόνο τέσσερις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ίδια στιγμή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, εξακολουθούν να παραμένουν αιχμάλωτοι στις φυλακές των Αδριανούπολης από τους Τούρκους για περισσότερο από δυο μήνες χωρίς να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται και πότε θα απελευθερωθούν.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 6938835477874199113

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item