Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν καλεί όλους τους μουσουλμάνους σε τζιχάντ

Πάρτε τα όπλα και βγείτε στους δρόμους, είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου ο γιος του  Οσάμα μπιν Λάν...

A+ A-

Πάρτε τα όπλα και βγείτε στους δρόμους, είναι το κάλεσμα που απευθύνει σε όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου ο γιος του Οσάμα μπιν ΛάντενΧάμζα, σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σε προπαγανδιστικά ΜΜΕ των τζιχαντιστών όπου εκφράζει την οργή του για το γεγονός ότι, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κάνει περιοδεία στις ΗΠΑ προσεγγίζοντας τη Δύση.


Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους να εξεγερθούν κατά των ηγετών της Μέσης Ανατολής που είναι σύμμαχοι με τη Δύση επισημαίνοντας ότι, «η Αλ Κάιντα θέλει να δημιουργήσει ένα σωστό και σωστά καθοδηγούμενο ισλαμικό σύστημα».
Στόχος της οργάνωσης, όπως υποστηρίζει, είναι να «αναβιώσει το τζιχάντ (ιερό πόλεμο) στο όνομα του Αλλάχ».
Ο γιος του μπιν Λάντεν έδωσε την υπόσχεση ότι η Αλ Κάιντα θα «αναδιανείμει τα πλούτη ανάμεσα στους φτωχούς τους άπορους και τους άξιους, έτσι ώστε οι γιοι της χώρας να ζουν έντιμα και ζήτησε από τους υποστηρικτές της οργάνωσης να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν το σαουδαραβικό καθεστώς.
«Εναπόκειται στον λαό μας στην Αραβική Χερσόνησο να προετοιμάσει τον εξοπλισμό και τα υλικά..».
«Αυτή είναι μία ευκαιρία για όποιον θέλει να αποκτήσει τιμή να προετοιμάσει έναν στρατό… οι νεαροί μουσουλμάνοι θα πρέπει να επισκεφθούν τους αδελφούς μουντζαχεντίν στην Υεμένη, τη γη της πίστης, για να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία», τόνισε.
Στο βίντεο ο Χάμζα αναφέρεται επίσης και στη συνάντηση που είχαν το 1945 ο Ιμπν Σαούντ, πατέρας του νυν βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Φραγκλίνο Ρούζβελτ.
Ήταν η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ συναντήθηκε με βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με τον Χαμζά Μπιν Λάντεν, η συνάντηση καθιέρωσε την εξάρτηση της Σαουδικής Αραβίας από τις ΗΠΑ και επέτρεψε την κατοχή μουσουλμανικών εδαφών από τους άπιστους
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την απήχησή της παγκοσμίως, η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα χρησιμοποιεί τη νεότερη γενιά της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν, του άλλοτε ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, στέλνοντας προπαγανδιστικά μηνύματα μέσω του γιου του Χάμζα.
Αυτός ο γιος του Μπιν Λάντεν εμφανίζεται όλο και περισσότερο σε βίντεο της οργάνωσης καλώντας τους υποστηρικτές να εξαπολύσουν επιθέσεις κυρίως εναντίον των Αμερικανών και των Δυτικών.

Δείτε επίσης

Κόσμος 2313284806086013269

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item