Οριστικό: Σε ποιο fund από το εξωτερικό πούλησε τον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος

Ο  Γιάννης Αλαφούζος  ανακοίνωσε το απόγευμα την αποχώρηση του από τον  Παναθηναϊκό  μετά από έξι χρόνια και την μεταβίβαση των μετοχώ...

A+ A-

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε το απόγευμα την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό μετά από έξι χρόνια και την μεταβίβαση των μετοχών στο fund από το εξωτερικό που εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Παιρότζ Πιεμπονγκσάντ.
Από τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει μέσα στην εβδομάδα, η Pan Asia είχε προτείνει στον Γιάννη Αλαφούζο 13 εκ. ευρώ για τα χρέη της ΠΑΕ σε δημόσιο και εφορία, 7 εκ. ευρώ για το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, 7 εκ. ευρώ για το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο και 20 εκ. ευρώ ως επένδυση στην ομάδα.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του κ. Αλαφούζου αναφέρεται ότι:
Ο κ. Αλαφούζος με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στην ιστορική ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετωπίζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει το μέλλον της ομάδας.
Τις τελευταίες ημέρες συζήτησε ενδελεχώς την πρόταση της PanAsiaInvestmentsγια αγορά της ομάδας. Σήμερα ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος με επιστολή του γνωστοποίησε στην PanAsiaInvestments ότι κάνει δεκτή την πρότασή της.
Η επιστολή του κ. Αλαφούζου έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κύριε Πιεγκπονσάντ,
Σας ευχαριστώ για τις επιστολές σας με ημερομηνίες 28 Μαρτίου 2018 και 16 Απριλίου 2018.
Όπως συζητήθηκε στην τελευταία μας συνάντηση, προτίθεμαι να μεταβιβάσω όλες τις μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχω στην κατοχή μου άμεσα ή έμμεσα, έναντι €1 (ενός ευρώ) συνολικά, με αντάλλαγμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, από το επενδυτικό σας σχήμα απευθείας στην ΠΑΕ, ύψους €27 εκ. (είκοσι επτά εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την δεσμευτική προσφορά σας της 16ης Απριλίου 2018.
Αναμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την υλοποίηση της συμφωνίας μας.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Αλαφούζος»

Δείτε επίσης

Αθλητικά 3966216893371565762

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item