Το αποτρόπαιο και μακάβριο έθιμο για τις χήρες στη Κένυα

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 2018, αλλα σε κάποια σημεία του πλανήτη επικρατούν πρακτικές αιώνων πίσω. Συγκεκριμένα στη Κένυα μια χώ...

A+ A-

Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 2018, αλλα σε κάποια σημεία του πλανήτη επικρατούν πρακτικές αιώνων πίσω. Συγκεκριμένα στη Κένυα μια χώρα με το 60% να αποτελείται από γυναίκες, συνεχίζεται ένα μακάβριο και αποτρόπαιο έθιμο.
Οι γυναίκες που χάνουν το σύζυγό τους, πρέπει να περάσουν μία κάθαρση για να μπορούν να επιστρέψουν στη κοινωνία. Οι χήρες υποχρεώνονται από την οικογένεια τους, να ξυρίσουν το κεφάλι τους, και δέχονται βιασμό από έναν άνδρα του στενού τους κύκλου.
Το τελετουργικό κράταει 3 ημέρες, όπου ο βιαστής - εξαγνιστής μένει στο σπίτι της οικογένειας, και όσοι μένουν στο σπίτι, πρέπει να υπακούν στις εντολές του.
Η κάμερα του BBC κατέγραψε τη ζωή των γυναικών που έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο, και η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή. Το AIDS είναι η πρώτη ασθένεια στη περιοχή, καθώς οι άνδρες δεν χρησιμοποιούν προφυλάξεις, ενώ τα περιστατικά κακοποίησης είναι εκατοντάδες, χωρίς ποτέ να φτάνουν στη δικαιοσύνη.
Από το 2015 υπάρχει νόμος που καταδικάζει το συγκεκριμένο έθιμο, αλλά δεν έχει οριστεί ποινή, και κανείς ντόπιος αστυνομικός δεν καταγράφει τις καταγγελίες των γυναικών. Τα τελευταία 2 έτη μόνο μία καταγγελία έφθασε στη δικαιοσύνη, και φυσικά αθωώθηκε, αφού δεν υπήρχαν μάρτυρες υπεράσπισης.

Δείτε επίσης

Κόσμος 8961395977266042664

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item