«Ύψωσαν τη σημαία και εμείς την κατεβάσαμε» – «Σταματήστε τις προκλήσεις για να αποφύγετε ανεπιθύμητα περιστατικά στα νησιά του Αιγαίου» επιμένουν οι Τούρκοι...!!!

Νέες δηλώσεις για το περιστατικό στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς", αυτή τη φορά από τον Μπεκίρ Μποζντάγ - Ο αντιπρόεδρος τη...

A+ A-

Νέες δηλώσεις για το περιστατικό στη βραχονησίδα "Μικρός Ανθρωποφάς", αυτή τη φορά από τον Μπεκίρ Μποζντάγ - Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης τόνισε μεταξύ άλλων πως "η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο" - 

Χθες, Δευτέρα (16.04.2018), ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους - Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η ελληνική σημαία κατέβηκε από Τούρκους κομάντος
Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς».

Μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε: «Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο» για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Ο Μποζντάγ εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές και επιθετικές ενέργειες για να αποφύγει ανεπιθύμητα περιστατικά γύρω από τα νησιά του Αιγαίου.


«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. 
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», σημείωσε.

«Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μία θάλασσα καλής γειτονίας. Υπάρχουν καταστάσεις που θεωρούμε δυσάρεστες και ανεπιθύμητες. Για αυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία είναι ώριμη να δίνει απαντήσεις σε παιδαριώδεις συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μάλιστα, επέκρινε «κάποιους« στην Ελλάδα οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή».

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων. Κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση». Αυτές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Γιλντιρίμ, που έβαλαν νέα «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε ενέργεια, δεν υπαναχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Λίγο αργότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας όπως είχε πει ο Γιλιντιρίμ .«Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε» προειδοποίησε ο Τσαβούσογλου.

Δείτε επίσης

Κόσμος 5037644586096587452

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item