Τι ανακαλύφθηκε σε νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό που μπορεί να αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Ένα μικρό  νησί  στον  Ειρηνικό Ωκεανό  θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σπουδαία ανακάλυψη που θα ήταν ικανή να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη τ...

A+ A-

Ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό θα μπορούσε να θεωρηθεί μια σπουδαία ανακάλυψη που θα ήταν ικανή να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη την οικονομία της Ιαπωνίας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ένας οικονομολόγος τόνισε πως πρόκειται για ένα εύρημα που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ οι ερευνητές που συμμετείχαν στην ομάδα που έκανε την ανακάλυψή του κάνουν λόγο για ένα μέρος με ιδιαίτερες δυνατότητες.
Στην επιφάνειά του υπάρχουν τόνοι λάσπης -σχεδόν 16 εκατομμύρια τόνοι- ενώ μέσα σε αυτή κρύβονται σπάνια πολύτιμα ορυκτά, τα οποία με τη σειρά τους απαρτίζονται από διάφορα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή συσκευών τεχνολογίας όπως κινητά τηλέφωνα, ραντάρ ακόμα και υβριδικά οχήματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ύττριο, το οποίο είναι ένα από τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στη λάσπη του νησιού.
Το ύττριο χρησιμοποιείται στη δημιουργία φακών φωτογραφικών μηχανών και οθονών κινητών τηλεφώνων.
Στους 16 εκατομμύρια τόνους λάσπης του νησιού πιθανότατα περιέρχονται αποθέματα υττρίου για 780 χρόνια, ευρωπίου για 620 χρόνια, τερβίου για 420 χρόνια και δυσπροσίου για 730 χρόνια.
Μιλάμε για τέτοιες ποσότητες που σύμφωνα με την έκθεση, τα υλικά αυτά μπορεί να εφοδιάζουν ολόκληρο τον κόσμο για πάντα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN, η Κίνα τη δεδομένη χρονική στιγμή κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στον κόσμο όσον αφορά τα στοιχεία αυτά.
Από το 2015 ελέγχει σχεδόν το 95% της παραγωγής σπάνιων ορυκτών.
Το Τόκιο έχει τον οικονομικό έλεγχο του νέου αποθέματος το οποίο μάλιστα θα εκμεταλλευτεί στο άμεσο μέλλον.
Το νησάκι Μιναμιτόρι, βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Ιαπωνίας, ενώ παρά την απόσταση μεταξύ τους, το νησί της ανήκει.

Δείτε επίσης

Κόσμος 7131739116497522771

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item