Γκιουλέν: Η Τουρκία με θέλει νεκρό – Θα με σκότωναν σε βομβιστική επίθεση

Στη δημόσια φινλανδική τηλεόραση μίλησε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο -κατά τον Ερντογάν- υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο...

A+ A-

Στη δημόσια φινλανδική τηλεόραση μίλησε ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο -κατά τον Ερντογάν- υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

O αυτοεξόριστος κληρικός διέψευσε κάθε ανάμιξη με το αποτυχημένο πραξικόπημα λέγοντας: «Δεν ήταν πραξικόπημα. Το κτήριο της Βουλής έπαθε κάποιες ζημιές. Το περιστατικό συγκρίνεται με τις ενέργειες του Χίτλερ».
«Αν είχε γίνει μια διεθνής διερεύνηση για το θέμα, οι ισχυρισμοί αυτοί θα είχαν καταπέσει» επεσήμανε εν συνεχεία και πρόσθεσε: «Η Άγκυρα με θέλει νεκρό. Θα με σκότωναν σε βομβιστική επίθεση».
«Αν το επώνυμό σου είναι Γκιουλέν, η φυλακή είναι δεδομένη. Η οικογένειά μου το έχει ζήσει αυτό. Ο ένας αδερφός μου κρύβεται, ο άλλος φυλακίστηκε. Θα με έκλειναν σε ένα κελί. Χρειάζομαι πολλά φάρμακα καθημερινά. Αλλά δεν θα μου τα έδιναν. Θα άντεχα για μια εβδομάδα περίπου. Στο τέλος, θα έβρισκαν ένα πτώμα στο κελί. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν» δήλωσε.

Δείτε επίσης

Κόσμος 5019125938014066166

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item