Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και επτά τραυματίες από επίθεση Κούρδων (PKK) στη Σιίρτ

Αντάρτες (Γκερίλας) του  Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν  ( PKK ) σκότωσαν την Παρασκευή έξι Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν επτά σε ε...

A+ A-

Αντάρτες (Γκερίλας) του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν την Παρασκευή έξι Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισαν επτά σε επίθεση που εξαπέλυσαν σε τουρκικό στρατόπεδο στην επαρχία Σίιρτ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας, η επίθεση των Κούρδων έγινε στην πόλη Ερούχ στην περιοχή της Σιίρτ στο εκεί τουρκικό στρατόπεδο.
Οι έξι Τούρκοι στρατιώτες ήταν μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Φρουροί των Χωριών», μιας δύναμης που έχει συγκροτήσει ο τουρκικός στρατός ως βοηθητική στη χωροφυλακή -είναι κάτι σαν εθνοφυλακή- και αποτελείται από Τούρκους και Κούρδους δοσίλογους.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι επιθέσεις του PKK σε στόχους μέσα στην Τουρκία, ως απάντηση στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η Άγκυρα βομβαρδίζοντας στρατόπεδα του PKK στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Δείτε επίσης

Κόσμος 876309676670941146

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item