Μποϊκοτάζ στην Αδριανούπολη ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας

Το έντονο πατριωτικό συναίσθημα είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της  Ορεστιάδας  να σταματήσουν τη μετάβαση στην  Αδριανούπολη  της Τουρκ...

A+ A-

Το έντονο πατριωτικό συναίσθημα είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Ορεστιάδας να σταματήσουν τη μετάβαση στην Αδριανούπολη της Τουρκίας για διάφορες αγορές ή άλλες ανάγκες τους, μέχρι να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή των Καστανιών Έβρου που υπάγεται διοικητικά στον δήμο Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως η κατάσταση είναι ήρεμη, όπως και τις προηγούμενες ημέρες.
«Υπάρχει μια αυθόρμητη αντίδραση των κατοίκων να μην επισκέπτονται τη γειτονική χώρα. Μέχρι να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί μας», δήλωσε ως προς το μποϊκοτάζ των Ελλήνων στην αγορά της Αδριανούπολης.
Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, πρόκειται για μια αντίδραση καθαρά σε τοπικό επίπεδο που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή μετά από πρωτοβουλίες ιδιωτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ακολούθησαν τα τουριστικά γραφεία που ακύρωσαν όλες τις εκδρομές προς την Τουρκία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σε καθημερινή βάση περνούσαν στη γειτονική Αδριανούπολη περί τους 500 Έλληνες που τις Παρασκευές που έχουν λαϊκή αγορά μπορεί να έφταναν και τους 1.500 με 2.000, συμβάλλοντας στην οικονομία της τουρκικής πόλης.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 9179673554279364737

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item