Γιλντιρίμ: Η Αθήνα «τρέχει» στην Ε.Ε. για κάθε πρόβλημα με την Τουρκία

Καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα «Έχει γίνει συνήθεια να πηγαίνουν κάθε θέμα σχετιζόμενο με την Τουρκία στην Ε....

A+ A-

Καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα
«Έχει γίνει συνήθεια να πηγαίνουν κάθε θέμα σχετιζόμενο με την Τουρκία στην Ε.Ε. για να πάρουν υποστήριξη. Αυτή και ανάλογες πρωτοβουλίες ούτε πάνε τις σχέσεις μας με την ΕΕ πιο πέρα ούτε τις καταρρακώνουν», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σχολιάζοντας την προσπάθεια της Ελλάδας να θέσει  στις Βρυξέλλες το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Ως προς την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η τουρκική δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας καταδίκασε το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη» πράξη.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του ψευδοκράτους των κατεχομένων της Κύπρου, δήλωσε πως «η σημαία με την ημισέλινο είναι η τιμή μας. Θα θυσιαστούμε για χάρη της και μπορούμε να κινητοποιήσουμε τα πάντα για αυτό».
Το πρακτορείο Ανατολή βέβαια επισημαίνει πως η σημαία κάηκε από ακροδεξιούς. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Κύπρο και δήλωσαν πως δεν θα δεχθούν μονομερής ενέργειες σχετικά με τους φυσικούς πόρους γύρω από το νησί.
«Όλοι οι φυσικοί πόροι, όπως οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο είναι κοινός πλούτος για τους κατοίκους του νησιού και στον Βορά και τον Νότο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

Πολιτική 5302222417378168085

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item