Ισόβια στον αστυνομικό – πολιτευτή της Χρυσής Αυγής που σκότωσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου

Ομόφωνα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θήβας ο 60χρονος συνταξιούχος  αστυνομικός  και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής για...

A+ A-

Ομόφωνα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θήβας ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και πολιτευτής της Χρυσής Αυγής για την δολοφονίατου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, Μάκη Μαρκόπουλου τον Οκτώβριο του 2016.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα που έλαβε χώρα στην Πανόρμου, και επιπλέον ποινή δεκαπέντε μηνών για παράνομη οπλοχρησία, ενώ δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του είχε ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, πρόταση η οποία δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Την οικογένεια του θύματος εκπροσώπησε ο δικηγόρος αδελφός του θύματος, Ηλίας Μαρκόπουλος και ο Παύλος Σαράκης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα έλαβε χώρα τον Οκτώβριο 2016 όταν ο 68χρονος γυμναστής έπεσε νεκρός από το χέρι του συνταξιούχου αστυνομικού γείτονα του.
Οι δύο άνδρες οι οποίοι έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας στεγαζόταν το γυμναστήριο του θύματος, φέρονται να καβγάδιζαν τακτικά.
Οι κάμερες που είχε βάλει το θύμα στην είσοδο του σπιτιού του ήταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους λόγους που είχαν ήρθαν σε αντιπαράθεση.
Όταν την μοιραία ημέρα, σύμφωνα με την κατηγορία, το θύμα είδε τον 60χρονο με το υπηρεσιακό του περίστροφο τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε μικρής διάρκειας καταδίωξη κι ύστερα ο κατηγορούμενος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος τον γυμναστή ο οποίος είχε «εγκλωβιστεί» ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Αρνείται τις κατηγορίες

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε. Δεν επεδίωξα να τον σκοτώσω, δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κακό στους ανθρώπους. ‘Όλα έγιναν υπό συνθήκες φόβου» είπε στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου ο 60χρονος ο οποίος ισχυρίστηκε πως το θύμα ήταν εκείνο που του επιτέθηκε και τον «παγίδευσε» ανάμεσα σε δυο αυτοκίνητα λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα.
«Είχε σκίσει το χέρι μου. Ο θανάσιμος τραυματισμός του έγινε συνέπεια του χτυπήματος που έγινε στο χέρι μου από τον σιδεροσωλήνα.
Εγώ έριξα μία βολή στον αέρα και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν σταματούσε να με χτυπάει με ορμή» ανέφερε και συμπλήρωσε «Δε θα θυσίαζα μια ζωή για να φύγω μου είπε: «π… θα σε σκοτώσω», δεν τον είχα δει νωρίτερα. Αν τον είχα δει νωρίτερα θα πήγαινα στη ΓΑΔΑ» .

Δείτε επίσης

Ελλάδα 834687525374998624

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item