Θεσσαλονίκη: Από τα ξημερώματα του Σαββάτου σταδιακά η υδροδότηση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αγωγό που είχε πάθει ζημιά  και άφησε χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας μεγάλα προ...

A+ A-

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αγωγό που είχε πάθει ζημιά  και άφησε χωρίς νερό μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.
Ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όπως δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση.
Οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα, ανέφερε ο ίδιος. «Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό, τις τελευταίες τρεις ώρες, θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου», είπε ο κ. Κρεστενίτης.
Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.
Λόγω των προβλημάτων υδροδότησης δεν λειτούργησαν και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αναγνωστήρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Κλειστά παρέμειναν και σήμερα, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, λόγω της διακοπής νερού που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.
Στο μεταξύ, ακόμη και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό. «Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. 
Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδίασαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ο οποίος ενημερώνει ότι αυτό το νερό είναι μόνο για οικιακή χρήση και δεν πρόκειται για πόσιμο νερό. «Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή φορέα που θα μας το ζητήσει. 
Το νερό αυτό βέβαια είναι μόνο για καθαριότητα, δεν είναι πόσιμο», καταλήγει.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 8650103838819388674

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item