Κρίση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη το οποίο λειτουργεί υπό το ιδιότυπο καθεσ...

A+ A-

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη το οποίο λειτουργεί υπό το ιδιότυπο καθεστώς σύμβασης ιδιώτη με το Δημόσιο.
Η κατάσταση έχει οξυνθεί το τελευταίο διάστημα με ευθύνη των μελών στο Δ.Σ. που προέρχονται από το ίδρυμα και του πρόεδρου με αποτέλεσμα κρίσιμες διαδικασίες και αποφάσεις όπως η εφαρμογή του νέου οργανισμού του νοσοκομείου, η απαλλαγή του νοσοκομείου από τους εργολάβους φύλαξης και καθαριότητας, αλλά και οι μετατάξεις εργαζομένων να αναβάλλονται συνεχώς.
Αναλητικά η ανακοίνωση μελων  του ΔΣ
ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Το κλίμα στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου τον τελευταίο χρόνο είναι κακό έως τοξικό. Η ευθύνη για αυτό βαραίνει αποκλειστικά τον πρόεδρο του Δ.Σ. που το τροφοδοτεί με την συμπεριφορά του, τις ενέργειές του αλλά και τις εσκεμμένες παραλείψεις του. Περιέργως υπάρχει πάντα κωλυσιεργία στην υλοποίηση των αποφάσεων στις οποίες έχει μειοψηφήσει (προκήρυξη για νομικό σύμβουλο, ατομικές συμβάσεις καθαριότητας και φύλαξης, μετατάξεις ).
Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα εκφοβισμού και απειλής αλλά ταυτόχρονα και ευνοιοκρατίας που διαχέεται σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας του Νοσοκομείου, όπως επισημαίνεται από ανώτατα και ανώτερα διοικητικά στελέχη και από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.
Τελευταία, παραιτήθηκε αιφνιδίως ,μέσα σε κλίμα έντασης, από μέλος του Δ.Σ. το πιο έμπειρο και ικανό στέλεχος του Νοσοκομείου, προτεινόμενο από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου, που σε κάποια σοβαρά θέματα οι απόψεις του συμφωνούσαν με τις δικές μας ,όπως άλλωστε συνέβαινε και με τον ίδιο τον Νικόλαο Παπαγεωργίου πριν την αποχώρησή του από το ΔΣ του Νοσοκομείου .
Το αποκορύφωμα όμως ήταν η επιμονή του στη σύγκληση του Δ.Σ. με συμμετοχή σε αυτό του αναπληρωματικού μέλους του παραιτηθέντος συμβούλου, γεγονός μη σύννομο με την νομολογία περί συλλογικών οργάνων.
Ο λόγος προφανής, ήθελε να ανατρέψει τις αποφάσεις στις οποίες ο ίδιος είχε μειοψηφήσει και να προσβάλλει τον νέο εσωτερικό κανονισμό του Νοσοκομείου που
έγινε πραγματικότητα μετά από πολλά χρόνια αναμονής και λύνει χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου .
Αφού απέτυχε την πρώτη φορά, την δεύτερη φορά δε δέχτηκε να συνεδριάσει το Δ.Σ. με τα 6 νόμιμα μέλη του, όπως είχε γίνει σε προηγούμενες συνεδριάσεις, αλλά προχώρησε στη συνεδρίαση μόνο με 3 από τα 6 μέλη του και τον μη νόμιμο αναπληρωματικό. Τρία (3) μέλη του Δ.Σ. αποχώρησαν καταγγέλλοντας την παράνομη αυτή σύνθεση του Δ.Σ.
Χωρίς αιδώ λοιπόν και χωρίς νόμιμη πλειοψηφία προχώρησε στις ανατροπές αποφάσεων που επιθυμούσε .
Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και παράνομες αυτές μεθοδεύσεις που βαθαίνουν την κρίση στο Δ.Σ. και διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα σε όλο το Νοσοκομείο. Δηλώνουμε ότι θεωρούμε τις αποφάσεις αυτές έωλες και ανατρέψιμες .
Τα μέλη του ΔΣ
Ελένη Χατζηγεωργίου
Λαδάς Παράσχος
Ανδρέας Μουρατίδης – Αντιπρόεδρος

Δείτε επίσης

Ελλάδα 1273292040875658763

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item