Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν μεγάλη βάση κοντά στις πετρελαιοπηγές Ομάρ στην ανατολική Συρία

Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τη  Συρία , παρά τις απειλές και τα γρυλίσματα του  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν . Όπως επιβε...

A+ A-

Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τη Συρία, παρά τις απειλές και τα γρυλίσματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως επιβεβαίωσε ο Γραμματέας Τύπου των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία, Μεχντί Κόμπανι, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάζουν μια μεγάλη στρατιωτική βάση κοντά στις μεγαλύτερες πετρελαιοπηγές της χώρας, στο κοίτασμα πετρελαίου «Ομάρ», όπως μεταδίδει η τουρκόγλωσση υπηρεσία του ρωσικού Sputnik.
«Οι ΗΠΑ χτίζουν μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Αλ Ομάρ της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ. Λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, δεν μπορούμε να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με την έκταση αυτής της νέας εγκατάστασης. Σήμερα υπάρχουν μηχανήματα κατασκευής που βρίσκονται κοντά στη βάση, ενώ η ασφάλεια παρέχεται από τις δυνάμεις SDF», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).
Το πετρελαϊκό κοίτασμα του Ομάρ τέθηκε υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ SDF κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.
Σύμφωνα με συριακές πηγές, η στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή έχει ως στόχο να εδραιώσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχό τους στους πετρελαϊκούς πόρους στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Αυτές οι πετρελαιοπηγές θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ενίσχυση της επιρροής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην περιοχή.

Δείτε επίσης

Κόσμος 2972971899898433534

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item