Φιλετίνια από ψαρονέφρι με λιαστές ντομάτες και κρασί

Υλικά... 800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ. 40 ml ελαιόλαδο 8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψ...

A+ A-

Υλικά...

800 γρ. ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο. 

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.


Πηγή

Δείτε επίσης

Συνταγές 83970277410612891

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item