Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εισήλθαν το μεσημέρι στο κουρδικό θύλακα της  Εφρίν , στη βορειοδυτική  Συρία , που από τις 20 Ιανουαρίου δ...

A+ A-

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εισήλθαν το μεσημέρι στο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, που από τις 20 Ιανουαρίου δέχεται την επίθεση του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστικών συμμοριών που τελούν υπό τουρκική διοίκηση.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τούρκιγιε, οι ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στο έδαφος του θύλακα της Εφρίν για να προστατέψουν την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει ο ΟΗΕ στην περιοχή με αυτοκινητοπομπή.
Η Τούρκιγιε μεταδίδει ότι ο πραγματικός στόχος της Ρωσίας ενδέχεται να είναι διαφορετικός.
Η συριακή ισλαμιστική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια στρατιωτική άσκηση που στοχεύει στο σπάσιμο του κλοιού που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Εφρίν.
Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική επίθεση στην Εφρίν κατέστη εφικτή αφού αποχώρησαν από το έδαφός της οι Ρώσοι στρατιώτες που είχαν αναπτυχθεί ως «ασπίδα» προστασίας ως προς τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού(YPG).
Ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημόσια έχει δηλώσει ότι εισέβαλε στην Εφρίν αφού το συνεννοήθηκε προηγουμένως με τη Ρωσία και το Ιράν.
Και οι Κούρδοι από την πλευρά τους κατηγόρησαν από την πρώτη στιγμή της επίθεσης τη Ρωσία, ότι έδωσε το πράσινο φως στους Τούρκους για να επιτεθούν.

Δείτε επίσης

Κόσμος 2979711571814078834

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item