Τι λέει ο Σαββίδης για την πώληση της ΣΕΚΑΠ – Τι σημαίνει για ΠΑΟΚ

Σε μια λιτή ανακοίνωση προς τους συνεργάτες του, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζει ως αιτία της  απόφασής του να μεταβιβάσει τα μερίδια που κα...

A+ A-

Σε μια λιτή ανακοίνωση προς τους συνεργάτες του, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζει ως αιτία της  απόφασής του να μεταβιβάσει τα μερίδια που κατείχε στη ΣΕΚΑΠ στην ιαπωνική Japan Tobacco, αφενός τη συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και αφετέρου τις σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καπνά.
Πηγές του περιβάλλοντος Σαββίδη, διευκρίνιζαν ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν αποτελεί ένδειξη «επενδυτικής αποχώρησης» του ομογενούς επιχειρηματία από την Ελλάδα, ενώ, όπως ξεκαθάριζαν, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όπως σημείωναν, δεν θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει κάτι τέτοιο δεδομένου ότι για το deal με τoυς Ιάπωνες της JT προηγήθηκαν 14 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων μέχρι την τελική ανακοίνωση της συμφωνίας.
Εξ ου και η αναφορά στη δήλωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ, Αρτούρ Νταβιντιάν, ότι η διοίκηση του Dimera Group «αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων, των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων»

Δείτε επίσης

Lifestyle 3899768426721082296

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item