Ερντογάν: Δεν φεύγουμε από το Αφρίν μέχρι να γίνει η δουλειά μας

Για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα προειδοποίησε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επανέλαβε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να...

A+ A-

Για ακόμα μία φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα προειδοποίησε για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επανέλαβε πως η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Αφρίν.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέταξε έκθεση με την οποία καλεί την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματα της από την Αφρίν.
Ο Ερντογάν, μιλώντας σε τελετή απονομής στην Άγκυρα, ξεκαθάρισε πως οι προσπάθειες των Ευρωπαίων να σταματήσουν την επέλαση της Τουρκίας στο Αφρίν θα είναι μάταιες: «Μη ματαιοπονείτε, δεν θα φύγουμε από εκεί (Αφρίν) μέχρι να γίνει η δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και κάλεσε το ευρωκοινοβούλιο «να μην πει λέξη για τη στρατιωτική επιχείρηση».
«Συνολικά 3.525 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί» από την έναρξη της επιχείρησης, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε πως είναι «ζήτημα χρόνου να απελευθερωθεί η Αφρίν».
Ο Ερντογάν… προειδοποίησε για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο
Σε ένα νέο παραλήρημα είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, το πρωί της Πέμπτης.
«Οι ΗΠΑ χτίζουν είκοσι βάσεις στη Συρία, γεγονός που στρέφεται κατά της Ρωσίας και μπορεί να γίνει η αιτία για να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί χρειάζονται οι αμερικανικές βάσεις στη Συρία, όπου υπάρχουν και δυνάμεις και της Ρωσίας και του Ιράν» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».
Ερντογάν εναντίον Ελλάδας και ΕΕ
Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Τούρκος πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε επειδή η ΕΕ παρείχε οικονομική βοήθεια 400 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα και έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο και συνέχισε: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία του και ότι κατάφερε, το κατάφερε με τη δύναμη της καρδιάς του».

Δείτε επίσης

Κόσμος 5687920066498418002

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item