Κακουργηματικές κατηγορίες για τους 7 από τους 11 ακροδεξιούς που συνελήφθησαν

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι οι 7 από τους 11 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ σε βάρος τω...

A+ A-

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι οι 7 από τους 11 συλληφθέντες που φέρονται ως μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, ενώ σε βάρος των υπολοίπων τεσσάρων ασκήθηκαν διώξεις για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν να έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους.
Βασικό αδίκημα, αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εάν και σύμφωνα με νομικές πηγές ο βαθμός της ποινικής εμπλοκής των κατηγορουμένων θα εξειδικευτεί στον ανακριτή, όπου και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν.
Ο εισαγγελέας πάντως, αφού μελέτησε το διαβιβαστικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άσκησε ποινικές διώξεις για:
– Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων
– εμπρησμό
– έκρηξη
– διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και
– oπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.
Ο δικηγόρος
Ο δικηγόρος Πειραιά, ο οποίος φέρεται ότι είχε καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση, αρνήθηκε ότι του αποδίδεται από την αντιτρομοκρατική, υποστηρίζοντας ότι είναι όλα είναι ψευδή. Σε βάρος του 30χρονου φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες προέρχονται από συνομιλίες μετά από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες για συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες από δύο νεαρούς, οι οποίοι όμως ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκαν ότι ομολόγησαν και φέρονται να ανακάλεσαν.

Δείτε επίσης

Ελλάδα 7515120009907352757

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item