ΕΦΚΑ: Εθνική Σύνταξη και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης

Δικαίωμα χορήγησης Εθνικής Σύνταξης σε ασφαλισμένους του Δημοσίου, ακόμα και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης, παρέχει ο ΕΦΚΑ. Όπως ...

A+ A-

Δικαίωμα χορήγησης Εθνικής Σύνταξης σε ασφαλισμένους του Δημοσίου, ακόμα και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης, παρέχει ο ΕΦΚΑ.
Όπως τονίζεται σε σχετική εγκύκλιο, το ποσό της Εθνικής Σύνταξης που θα λαμβάνει ο δικαιούχος θα είναι 345,60 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 15 έτη ασφάλισης.
Η εγκύκλιος αφορά κυρίως περιπτώσεις πολιτών που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και ενώ έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο ηλικίας (π.χ. 62 ή 67 έτη), δεν έχουν καλύψει τα χρόνια ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν. Ουσιαστικά, απευθύνεται σε Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό και επέστρεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα ή σε ξένους που αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάση το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα.
Για τον λόγο αυτό η εγκύκλιος περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν ανά περίπτωση δικαιούχου, έτσι ώστε να μπορεί να επιβεβαιωθεί η μόνιμη αλλά και η νόμιμη διαμονή στη χώρα.
Η εγκύκλιος απευθύνεται σε όσους δικαιούχους σύνταξης αυτής της κατηγορίας υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τη 13η Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/2016).
Επισημαίνεται ότι ο χρόνος ασφάλισης σε φορείς που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ δεν αποτελεί αμάχητο τεκμήριο μόνιμης διαμονής στη χώρα μας.

Δείτε επίσης

Οικονομία 488403935213548005

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item