Τον Μάρτιο η Τουρκία στέλνει το γεωτρύπανο DeepSea Metro 2 στην ανατολική Μεσόγειο

Τον  Μάρτιο  αναμένεται το γεωτρύπανο που αγόρασε η  Τουρκία  από τη  Νότιο Κορέα  να ξεκινήσει δραστηριότητες στην  Ανατολική Μεσόγειο ...

A+ A-

Τον Μάρτιο αναμένεται το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από τη Νότιο Κορέα να ξεκινήσει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα.
Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Από την πλευρά του το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη» και ότι «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνέλθουν» καθώς «το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων».
Το πιθανότερο είναι οι Τούρκοι να επιχειρήσουν να προκαλέσουν με το γεωτρύπανο τους είτε στην ελληνική, είτε στην κυπριακή ΑΟΖ. Εάν αποτολμήσουν να τρυπήσουν, τότε ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος θα τυλιχτεί στις φλόγες του πολέμου.

Δείτε επίσης

Κόσμος 1561562844567054530

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item