Υπό την προστασία Ρώσων στρατονόμων εισέρχονται οι Σύροι στην Εφρίν για να πολεμήσουν τους Τούρκους

Και τρίτη φάλαγγα Σύρων φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών μαχητών εισήλθε την Πέμπτη στον κουρδικό θύλακα της  Εφρίν , στη βορειοδυτική ...

A+ A-

Και τρίτη φάλαγγα Σύρων φιλοκυβερνητικών παραστρατιωτικών μαχητών εισήλθε την Πέμπτη στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, για να πολεμήσει στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων ενάντια στους Τούρκους εισβολείς.

Η νέα φάλαγγα εισήλθε στον κουρδικό θύλακα από το πέρασμα Αλ Ζιγιάρα υπό την προστασία Ρώσων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά μήκος της οδού για να αποτρέψουν ένα πιθανό τουρκικό βομβαρδισμό.
Συγκεκριμένα, όπως μπορείτε να δείτε και στην κεντρική εικόνα, Ρώσοι στρατονόμοι ανέλαβαν να μπουν ασπίδες στα συριακά στρατεύματα.
Η υποστηρικτική εμπλοκή Ρώσων στρατιωτών στη μετακίνηση συριακών στρατευμάτων που σπεύδουν να πολεμήσουν τους Τούρκους, προφανώς και στέλνει μήνυμα στην Άγκυρα ότι η σχέση της με τη Μόσχα δεν είναι και τόσο εξαιρετική, όπως θα ήθελε η τουρκική κυβέρνηση να πιστεύει.
Ίσως η Μόσχα να εκνευρίστηκε και από τις παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν, που προ ημερών «κάρφωσε» δημοσίως, ότι εισέβαλε στην Εφρίν ύστερα από συνεννόηση με Ρώσους και Ιρανούς. Όποιος έχει μεγάλο στόμα και δεν ξέρει να κρατά σιγή και ισορροπίες χάνει.
Στις 20 Ιανουαρίου ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε τη στρατιωτική επιχείριση «Κλάδος Ελαίας» ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) -κυρίως συνιστώσας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)- στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
Στην επίθεση συμμετέχουν δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού (20.000 άνδρες) συν 5.000 ισλαμιστές και Τουρκμένοι μισθοφόροι μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που μάχονται υπό τουρκική διοίκηση.

Τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Σύρους παραστρατιωτικούς είχαν κρεμασμένη εκτός της συριακής και τη ρωσική σημαία.

Δείτε επίσης

Κόσμος 5679024545604173802

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item