Βούτσιτς: Η Σερβία δεν ανταλλάσσει το Κοσσυφοπέδιο με ενδεχόμενη ένταξη στην Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Σερβίας  Αλεξάνταρ Βούτσιτς  ανέφερε ότι οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ανεξαρτησία του  Κοσσυφοπεδίου  με αντάλλαγμα την έ...

A+ A-

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι οι Σέρβοι δεν θα δεχθούν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου με αντάλλαγμα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δέκα χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτστις λέει ότι μια τέτοια πρόταση τίθεται συνεχώς στη Σερβία.
«Αλλά αυτό που λέω παντού, κυρίως στις Βρυξέλλες, είναι ότι οι Αλβανοί θεωρούν το Κοσσυφοπέδιο επικράτειά τους, αλλά και οι Σέρβοι δική τους, σύμφωνα με το σύνταγμά μας», δήλωσε ο Βούτσιτς.
Ερωτηθείς πως ερμηνεύει τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Ρόιτερ, ότι η Σερβία θα γίνει μέλος της ΕΕ μόνο εάν αποδεχθεί την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν είναι η μόνη επιλογή.
«Νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα μοντέλα για το Κοσσυφοπέδιο, οι άνθρωποι βλέπουν πράγματα απλοϊκά και τα λένε αυτά, αυτό το μέρος της επικράτειας είναι δικό μας, όχι δικό τους, αυτή είναι η αλήθεια»
Ο ίδιος τόνισε ότι για το λόγο αυτόν υπάρχει ο διάλογος με την Πρίστινα και χρειάζεται πολιτική βούληση τόσο από την Πρίστινα, όσο από το Βελιγράδι και ακόμη από τις Βρυξέλλες, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός, είπε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Δείτε επίσης

Κόσμος 4145958728201374328

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item