Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες και άκουγα τον πατέρα μου στην Μακρόνησο

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις μέσω των λογαριασμών του σε Facebook και Twitter, του γιου του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, Πανα...

A+ A-

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις μέσω των λογαριασμών του σε Facebook και Twitter, του γιου του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, Παναγιώτη Σκαλούμπακα, Χρήστου, για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σκαλούμπακας έγραψε στο Twitter: «Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες κι άκουγα τον πάτερα μου στην Μακρόνησο να μιλάει για την Μακεδονία! Εντυπωσιακή η στροφή του, τα στερνά τιμούν τα πρώτα! Σίγουρα ο πατέρας μου θα χαμογελάει από τον τάφο του ότι τίποτα δεν έχει χαθεί... Συγκίνηση!
Σε άλλη ανάρτησή του είχε γράψει: «Η επιλογή του Μ. Θεοδωράκη ήταν έξυπνη για να περάσει καλύτερα το μήνυμα και στους έξω, λόγω του διεθνούς βεληνεκούς του…».
Για την ιστορία ο Παναγιώτης Σκαλούμπακας έγινε γνωστός αρχικά στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζοντας σκληρές μεθόδους και πάσης φύσεως βασανιστήρια ενώ επιδόθηκε στη λεγόμενη «ανάνηψη» των κομμουνιστών και των «συνοδοιπόρων» τους οπλιτών (δηλώσεις μετανοίας).
Στις 14 Ιουνίου 1947 μεταστάθμευσε στη Μακρόνησο. Εκεί ο λοχαγός Σκαλούμπακας συνέχισε τη λεγόμενη «εθνική διαπαιδαγώγηση» των οπλιτών του, θεωρούμενος έτσι ως «στυλοβάτης του πρώτου αναμορφωτηρίου στη Μακρόνησο» και ως ένας από τους πιο σκληρούς αντικομμουνιστές βασανιστές.


ΠΗΓΗ


Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item