Παραλήρημα Ερντογάν : Αδέλφια Τούρκοι και «Μακεδόνες» – Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξουν όνομα τα Σκόπια

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο  Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν  που πήρε θέση και για το ζήτημα της  ονομασίας  τασσόμενος στο πλευρό των  Σκοπίων...

A+ A-

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν που πήρε θέση και για το ζήτημα της ονομασίας τασσόμενος στο πλευρό των Σκοπίων.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της «Μακεδονίας», επειδή η Ελλάδα είναι λάθος» δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, , σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από ενώσεις Βαλκάνιων μεταναστών στην Τουρκία, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σκοπιανής ραδιοτηλεόρασης «ΜΡΤ» ο Ερντογάν δήλωσε πως: «Τούρκοι και «Μακεδόνες» είναι αδέλφια» και πως «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την «Μακεδονία»».

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της «Μακεδονίας»


Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «άδικο» τις ελληνικές ενστάσεις για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της «Μακεδονίας» και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. «Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους καi θα είμαστε πάντα μαζί τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δείτε επίσης

Πολιτική 6558959868872516623

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item