Να τι Κάνουν οι άντρες καλύτερα από τις γυναίκες

Οι εποχές αλλάζουν... το ίδιο και τα πρότυπα και οι συνήθειες. Πριν λίγες δεκαετίες μια γυναίκα με ποδιά να μαγειρεύει στην κουζίνα ...

A+ A-

Οι εποχές αλλάζουν... το ίδιο και τα πρότυπα και οι συνήθειες.
Πριν λίγες δεκαετίες μια γυναίκα με ποδιά να μαγειρεύει στην κουζίνα για τα μέλη της οικογένειας της αποτελούσε μια συνηθισμένη και τυπική φιγούρα.

 Σήμερα, όμως, όλο και περισσότεροι άντρες αναλαμβάνουν τα ηνία, μπαίνουν στην κουζίνα και με μεγάλη μας έκπληξη τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε πως η μαγειρική τους αποτελεί ένα αριστούργημα.

Οι άντρες, αν και γεννημένοι σεφ ορισμένοι από αυτούς, μαγειρεύουν με μεγάλη επιτυχία και συχνά πολύ καλύτερα από τις γυναίκες για τους παρακάτω λόγους.

Μόλις μπουν στην κουζίνα, θα σας αποδείξουν την αξία τους.

Λατρεύουν τις προκλήσεις. Γι’ αυτούς η μαγειρική είναι μια πρόκληση που φυσικά πρέπει να βγάλουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Η αποφασιστικότητα, η επιμονή και ο αντρικός εγωισμός να ξεπεράσουν τις μαγειρικές δυνατότητες των γυναικών βοηθούν για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Η μαγειρική φαντάζει τέχνη ή χόμπι στα μάτια τους. Μαγειρεύουν μια στο τόσο, όποτε έχουν όρεξη, διάθεση και χρόνο. Αντιθέτως, οι περισσότερες γυναίκες στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν καριέρα, υποχρεώσεις του σπιτιού και προσωπική ζωή, μαγειρεύουν σε στενά πλαίσια χρόνου βιαστικά ενώ υπάρχουν μέρες που νιώθουν πως μαγειρεύουν από αγγαρεία και υποχρέωση μόνο.

Γιατί οι άντρες είναι πιο τολμηροί και περιπετειώδεις. Κάνουν πειράματα στην κουζίνα και χρησιμοποιούν κάθε υλικό που θα φανταστούν ότι ίσως ταιριάζει. Οι γυναίκες από την άλλη μεριά σπάνια διακινδυνεύουν να μαγειρέψουν ένα φαγητό που δεν έχουν ξαναφτιάξει χωρίς να ακολουθούν κατά γράμμα τη συνταγή που έχουν μπροστά τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από τον 14ο αιώνα υπήρχαν άντρες που μαγείρευαν ως σκλάβοι, ενώ ο βασικός σεφ του βασιλιά της Γαλλίας το 1326 ήταν άντρας και μάλιστα ο Γάλλος σεφ Guillaume Tirel.

Οι άντρες είναι πιο τολμηροί από την φύση τους και αυτό φαίνεται και στη μαγειρική τους.

Είναι πιο δημιουργικοί και μετατρέπουν εύκολα μια παραδοσιακή συνταγή σε μια νέα και εξωτική γεύση. Προσθέτουν μπαχαρικά, αλκοόλ και επιπλέον υλικά σε διάφορες ποσότητες και, αν κάτι πάει λάθος, έχουν τον τρόπο τους να φέρουν και πάλι την κατάλληλη ισορροπία. Ίσως γιατί δεν έχουν τόσες αναστολές και φυσικά δεν υπεραναλύουν τα πάντα, όπως οι γυναίκες.

Είναι τελειομανείς. Θέλουν, όχι απλώς να καταφέρουν να μαγειρέψουν μια ομολογουμένως δύσκολη συνταγή, αλλά δε συμβιβάζονται, αν το αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο. Και μόλις κατακτήσουν το τέλειο, δε σταματούν εκεί. Συνεχίζουν να προσπαθούν μέχρι η μαγειρική τους να γίνει αξεπέραστη και κανείς να μην μπορεί να μαγειρέψει με την ίδια επιτυχία την σπεσιαλιτέ τους.

Κατά βάθος λατρεύουν τα κομπλιμέντα και ειδικά από τις γυναίκες. Ξέρουν πως αν η μαγειρική τους είναι καλή τότε θα μπορούν να εντυπωσιάζουν και να ελκύουν πιο εύκολα το γυναικείο φύλο. Αυτό και μόνο αρκεί για να βάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στην κουζίνα και να προσπαθούν όλο και πιο σκληρά κάθε φορά μέχρι να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα.

Αγαπούν το καλό και νόστιμο φαγητό και μάλιστα βαριούνται εύκολα, αν δε δοκιμάζουν συνεχώς καινούριες γεύσεις. Γι' αυτό και οι άντρες που μένουν μόνοι τους, όσο κι αν παραγγέλνουν, μπαίνουν στην κουζίνα τους συχνά και προσπαθούν να μαγειρέψουν μια νέα και διαφορετική συνταγή και, γιατί όχι, ένα πιάτο που δοκίμασαν πρόσφατα κάπου και τους άρεσε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, ο τελευταίος «James Bond» Daniel Craig έχει δηλώσει πως η μητέρα του τον μύησε στην μαγειρική λέγοντας του πως αν θέλει να τρώει, τότε θα είναι καλύτερα να μάθει να μαγειρεύει μόνος του.


Αν διαφωνείτε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φάτε ένα γεύμα που σας το ετοίμασε ένας άντρας σεφ. Γιατί όχι και ο αγαπημένος σας!

Δείτε επίσης

Διάφορα 1246065083945664056

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item