Η Δαμασκός στέλνει δυνάμεις ενίσχυσης των Κούρδων στη βόρεια Συρία

Κυβερνητικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων Οι Κούρδοι της Συρίας και η Δαμασκός κατέληξαν σε συμφωνία, προκ...

A+ A-


Κυβερνητικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων

Οι Κούρδοι της Συρίας και η Δαμασκός κατέληξαν σε συμφωνία, προκειμένου οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην περιοχή της Αφρίν και να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων, γνωστοποίησε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Κούρδων.
Ο Μπάντραν Τζία Κουρντ, ένας σύμβουλος της κουρδικής διοίκησης στη βόρεια Συρία, δήλωσε ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν κατά μήκος συνοριακών θέσεων και ενδεχομένως θα εισέλθουν στην περιοχή εντός των επόμενων δύο ημερών. Η συμφωνία υπογραμμίζει την ολοένα και πιο περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Συρία, όπου οι κουρδικές δυνάμεις, η συριακή κυβέρνηση, οι οργανώσεις ανταρτών, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν εμπλακεί σε ένα περίπλοκο ιστό συμμαχιών και αντιπαλοτήτων.
Η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στη σύρραξη που μαίνεται στη χώρα.

Δείτε επίσης

Κόσμος 8161521578407152933

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item