Άσαντ στείλε κι άλλο στρατό να διώξουμε τους Τούρκους, λένε οι Κούρδοι της Εφρίν

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού ( YPG ), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ( SDF ), ανακοίνωσαν ότι παραστρατ...

A+ A-

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κυρίως συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ανακοίνωσαν ότι παραστρατιωτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση αναπτύσσονται στην πρώτη γραμμή της Εφρίν για να βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση, η επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», πρόσθεσαν όμως ότι θα χρειαστεί βοήθεια και από τον ίδιο τον τακτικό συριακό στρατό.

«Ομάδες συμμαχικές του συριακού στρατού ήρθαν στην Εφρίν, όμως όχι στην ποσότητα ή με τις δυνατότητες που χρειάζονται για να σταματήσουν την τουρκική κατοχή», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.
«Ο συριακός στρατός πρέπει να εκπληρώσει το καθήκον του, να προστατεύσει τα συνορα της Συρίας».
Οι YPG έχουν καλέσει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ να στείλει στρατεύματα στην περιοχή της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία και παραστρατιωτικοί σιίτες πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν τη Δαμασκό έφθασαν εκεί αργά το βράδυ της Τρίτης.
Εκατοντάδες από τους άνδρες αυτούς έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της Εφρίν για να πολεμήσουν τις τουρκικές δυνάμεις, δήλωσε ο Μαχμούντ.
Όμως ο Άσαντ δεν έστειλε τον ίδιο τον τακτικό στρατό, μια κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη απ’ ευθείας σύγκρουση Συρίας-Τουρκίας, αν και οι άνδρες που έστειλε θεωρούνται μονάδες των συριακών ενόπλων δυνάμεων.
Η Άγκυρα, ένας Σύρος ανώτερος αξιωματικός και Κούρδοι αξιωματούχοι, δήλωσαν πρόσφατα ότι η Ρωσία επενέβη για να μην στείλει η Δαμασκός τακτικό στρατό για να υπερασπιστεί την Εφρίν, έπειτα από πληροφορίες για συμφωνία με τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας.
Ενώ η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος του Άσαντ στον πόλεμο, συντονίζεται επίσης με την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει την ισλαμιστική συριακή αντιπολίτευση.

Δείτε επίσης

Κόσμος 4520729878890170942

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item