Μνημείο Τσάμηδων θέλει ο Ράμα: Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος, συζητάμε το θέμα

Για ζήτημα Τσάμηδων μίλησε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως ...

A+ A-

Για ζήτημα Τσάμηδων μίλησε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως ένα από τα πιο προβληματικά ζητήματα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Ο κ. Ράμα ανέφερε πως «είμαστε στη διαδικασία συζήτησης και πρόκειται για κινήσεις σκακιού», τονίζοντας πως το θέμα έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την Ελλάδα, διαψεύδοντας τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά που είχε δηλώσει πως κάτι τέτοιο δεν αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός πρόσθεσε:«Ο Κοτζιάς έχει ακούσει λάθος. Η αλβανική πλευρά διεκδίκησε έντονα να τεθεί το θέμα των Τσάμηδων στο τραπέζι» δήλωσε ο Ράμα, συνεχίζοντας: «Το γεγονός ότι τελειώνουμε με τη συζήτηση για όλα αυτά τα τρία πράγματα που ήταν αδιανόητα, είναι κατόρθωμα της κυβέρνησής μας, εργαζόμαστε για αυτά εδώ και τρεισήμισι χρόνια. Επιμένουμε στο δικαίωμα της ανάμνησης αλλά σε κινήσεις σκακιού. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τα άλλα (θέματα). Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο, αυτά που μας ανήκουν» δήλωσε συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά το «δίκαιο αίτημα» των Τσάμηδων για την τοποθέτηση ενός μνημείου στην Ήπειρο ως … «ανάμνηση».
«Θα επιμείνουμε γιατί αυτό είναι ένα αλβανικό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει μια παράνοια, μια αυτό-φαντασία για τους δικούς της λόγους, ότι οι Αλβανοί έχουν εδαφικές αξιώσεις και αυτή η αξίωση έχει το όνομα Τσάμηδες. Δεν έχουμε τέτοια αξίωση. Μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που στο παρελθόν είχαν περιουσία στο ελληνικό κράτος, μιλάμε για Αλβανούς πολίτες που έχουν πικρές μνήμες και δικαίως ζητούν να θυμούνται» επεσήμανε ο Ράμα, όπως αναφέρει το eleftherostypos.gr.


Δείτε επίσης

Πολιτική 7464903822166798335

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item