Έξυπνη, γλυκιά, γλωσσομαθής. Αυτή είναι η μυστηριώδης αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν που… κάνει κουμάντο στη Βόρεια Κορέα.

Είναι 29, 30 ή… 31 ετών και αυτά είναι όσα (λίγα) γνωρίζουμε για την Κιμ Γιο Γιονγκ – Αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιον...

A+ A-

Είναι 29, 30 ή… 31 ετών και αυτά είναι όσα (λίγα) γνωρίζουμε για την Κιμ Γιο Γιονγκ
– Αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην ιεραρχία της -επί δεκαετίες ανδροκρατούμενης- ηγεσίας της χώρας
– Κλέβει την παράσταση στη Νότια Κορέα, όπου έχει ματεβεί ως επικεφαλής της βορειοκορεάτικης αποστολής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
– Η χειραψία με τον νοτιοκορεάτη ηγέτη και η πιθανότητα συνύπαρξης με τον αμερικανό αντιπρόεδρο
– Σπούδασε στην Ελβετία όπως ο Κιμ και μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά
– Παντρεμένη με ένα παιδί ή… ανύπαντρη και ερωτευμένη με έναν σωματοφύλακα;
Είναι το πρώτο μέλος της βορειοκορεατικής δυναστείας στην εξουσία που διασχίζει τον 38ο παράλληλο για να επισκεφθεί τον Νότο. Επιβεβαιώνοντας έτσι την αυξανόμενη ισχύ της στην ιεραρχία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Ο λόγος για την Κιμ Γιο Γιονγκ. Την «πριγκίπισσα» της Βόρειας Κορέας και αδελφή του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Η Κιμ Γιο Γιονγκ έκανε τον Οκτώβριο της είσοδό της στο πανίσχυρο Πολιτικό Γραφείο του μοναδικού κόμματος της Βόρειας Κορέας. Για να γίνει έτσι η ισχυρότερη γυναίκα ενός καθεστώτος… ιδιαίτερου. Ενός καθεστώτος στο οποίο η εξουσία αποτελεί οικογενειακή υπόθεση εδώ και 70 χρόνια.

Κιμ Γιονγκ Ουν Κιμ Γιο Γιονγκ
Στα χαρτιά, επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας τους Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ. Ο οποίος επισήμως είναι ο αρχηγός του κράτους, αλλά με συμβολικό ρόλο.
«Στην πραγματικότητα, η αληθινή επικεφαλής είναι η Κιμ Γιο Γιονγκ». Αυτό λέει… ορθά – κοφτά ο αναλυτής Γιονγκ Σονγκ-τσανγκ, του Ινστιτούτου Sejong.

Το γεγονός ότι ανήκει στην οικογένεια των Κιμ είναι δίκοπο μαχαίρι: Συνοδεύεται από σειρά εξαιρετικών προνομίων. Μπορεί, όμως, να έχει επίσης τραγικές συνέπειες σε περίπτωση δυσμένειας.
Ο Τζανγκ Σονγκ Τεκ, ο θείος του Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέσθηκε για προδοσία το 2013. Ο ετεροθαλής αδελφός του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τον περασμένο χρόνο. Βρέθηκε δηλητηριασμένος με νευροτοξικό παράγοντα, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η Κιμ Γιο Γιονγκ που μπορεί να μιλήσει για τα πάντα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν!
Η Γιο Γιονγκ είναι 29 ή 30 (μπορεί και 31) ετών. Κατά συνέπεια είναι το νεότερο μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Είναι το ένα από τα τρία παιδιά που ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε αποκτήσει με την τρίτη του γνωστή συμβία, την χορεύτρια Κο Γιονγκ Ουί.
Από έναν ιάπωνα σεφ σούσι, που υπηρέτησε επί σειρά ετών στον βασιλικό οίκο των Κιμ μαθεύτηκε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε μεγάλη αδυναμία στην μικρή του κόρη. Και την αποκαλούσε «γλυκιά, γλυκιά Γιο Γιονγκ» και «πριγκίπισσα Γιο Γιονγκ».
Διατηρεί ειδική σχέση με τον σημερινό ηγέτη της Βόρειας Κορέας, πέραν του ότι μοιράζονται την ίδια μητέρα. Όπως και εκείνος, έχει σπουδάσει στην Ελβετία.
Κιμ Γιονγκ Ουν Κιμ Γιο Γιονγκ
Όταν… συστήθηκε στον κόσμο!
Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση έγινε στα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης το 2009. Τότε που συνόδευσε τον πατέρα της στην επίσκεψή του σε ένα πανεπιστήμιο Αγρονομίας.
click4more
Μια ντουζίνα φουσκωτοί για την αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν [vid]
Έγινε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του πατέρα της μέχρι τον θάνατό του τον Δεκέμβριο 2011. Στις φωτογραφίες της κηδείας του, καταλαμβάνει προνομιακή θέση δίπλα στον διάδοχο και αδελφό της.
Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, η καριέρα της στην υπηρεσία Προπαγάνδας του Κόμματος εκτοξεύθηκε. Ακολούθησε ο διορισμός της, το 2014, στη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας της υπηρεσίας. Κι αυτό στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής. Έπειτα, η είσοδός της στο Πολιτικό Γραφείο τον Οκτώβριο.
«Είναι ένα από τα σπάνια πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα στον ηγέτη Κιμ», δηλώνει ο Γιανγκ Μου-τζιν. Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κορεατικών Σπουδών της Σεούλ.
«Πιθανότατα έχει μία πολύ σημαντικότερη επιρροή από τους άλλους βορειοκορεάτες αξιωματούχους στον μηχανισμό των αποφάσεων και πολιτικού συντονισμού με τον ηγέτη», προσθέτει.
Αναρρίχηση στην ιεραρχία όσο… επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες
Η κομφουκιανική, και άρα ιεραρχική και πατριαρχική, κοινωνία της Βόρειας Κορέας αποκλείει για την πριγκίπισσα της Πιονγκγιάνγκ ρόλο ηγέτη. Όμως, ο ρόλος της στους κόλπους του καθεστώτος δεν είναι συμβολικός. Εργάζεται πυρετωδώς για την προστασία της εικόνας του αδελφού της και για την εύρυθμη λειτουργία των πάντων γύρω από αυτόν.


Το αίμα νερό δεν γίνεται και η μικρή αδελφή φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την πλήρη εμπιστοσύνη του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Μιλά άπταιστα αγγλικά και γαλλικά. Ο αδελφός της την προετοιμάζει για τα υψηλότερα αξιώματα, σύμφωνα με τους αναλυτές. Η παρουσία της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς είναι το διπλωματικό της ντεμπούτο.
Ηδη, με την παρουσία της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε ιστορία ανταλλάσσοντας χειραψία με τον πρόεδρο Μου Γε-ιν.

Με τον οποίο θα έχει συνάντηση κατά το γεύμα που θα έχει σήμερα η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία μαζί του και οι αναλυτές δεν αποκλείουν ότι θα έχει να του επιδώσει προσωπικό μήνυμα του αδελφού της. Και ίσως και να διασταυρωθεί κάπου και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς.


Τα… προσωπικά της Κιμ Γιο Γιονγκ
Οι πληροφορίες για την προσωπική της ζωή είναι αόριστες. Εικασίες που έχουν δημοσιευτεί σε νοτιοκορεατικά και ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης την θέλουν παντρεμένη με οικονομικό αξιωματούχο, γιο υψηλόβαθμου αξιωματούχου, με τον οποίο έχει ένα παιδί.
Άλλα μέσα την παρουσιάζουν ερωτευμένη με έναν σωματοφύλακα, ανύπαντρη και άκληρη. Όμως, την έχουν δει και με ένα δακτυλίδι στον παράμεσο… Στον αδιαπέραστο κόσμο στην βορειοκορεατικής ηγεσίας, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος και για τίποτε.
Πηγή: AFP, Washingtron Post, Telegraph
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Κόσμος 3375115153158922205

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item