Ούτε Συρία είμαστε, ούτε Ιράκ, την επόμενη φορά θα απαντήσουμε

«Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με αλαλαγμούς, ξέρει και η Τουρκία πως δεν πρέπει να το πάει παρακάτω» «Και παραβιάζουν το διεθνές δ...

A+ A-

«Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με αλαλαγμούς, ξέρει και η Τουρκία πως δεν πρέπει να το πάει παρακάτω»
«Και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρουν και γεωγραφία. Τα Ίμια ασφαλώς και είναι Ελληνικά. Το αποδίδουν οι διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Δεν συμμετέχω στις ανοησίες της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι νευρική γιατί το μέτωπο της Συρίας δεν πάει καλά, με την Αρμενία έχει κλειστά τα σύνορά της, με το Κυπριακό συμπεριφέρεται ως καουμπόι στα ανοικτά της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω της ΑΟΖ και από το γεγονός ότι έχουν βρεθεί, όπως φαίνεται, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία» του τηλεοπτικού σταθμού «Aplha».
«Αυτό πρέπει να το ακούσουν και οι Τούρκοι, διότι όλο μιλάνε για προειδοποιήσεις, προειδοποιήσεις. Εγώ τους έχω πει η Ελλάδα δεν είναι -το λέω με καλή έννοια για αυτές τις δύο χώρες, αλλά το λέω από την άποψη της συμπεριφοράς της Τουρκίας-ούτε Συρία ούτε Ιράκ. Είμαστε ένα συγκροτημένο κράτος, με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους και υψηλή διπλωματική χωρητικότητα», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
«Δεν κάναμε μόνο διάβημα. Η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει τον ευρωπαϊκό χώρο μαζί της. Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική σε μια εποχή που η Τουρκία θέλει να βγάλει προς τα έξω τα εσωτερικά της προβλήματα» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Ίσως τους εκνευρίζει πολύ το γεγονός ότι λύνουμε τα προβλήματά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Ίσως αυτό τους κάνει πιο νευρικούς. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτή τη φάση. Η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται πάντα με αλαλαγμούς».
«Η Τουρκία δεν θα ξανακάνει κάτι τέτοιο. Δεν είμαστε ούτε Συρία, ούτε Ιράκ. Γνωρίζουν και οι ίδιοι πως δεν πρέπει να το πάνε παρακάτω» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς ενώ ερωτηθείς πως ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, έχει παρομοιάσει «την Τουρκία με γίγαντα και την Ελλάδα με μύγα», απάντησε πως «το ότι είναι σύμβουλος του Ερντογάν, αυτό δεν τον κάνει ξύπνιο. Εξυπνάδα στην ανοησία» και προσέθεσε: «Δεν έχει δει ελέφαντες να τρέχουν επειδή είδαν ποντικό μπροστά τους. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Είμαστε στην αναζήτηση μήπως πρέπει να πληρώσουν οι Τούρκοι. Ήδη το εξετάζει η νομική μας υπηρεσία. Αν προκύψει κάτι τότε θα ζητήσουμε αποζημίωση. Δεν θα τους χαριστούμε».

Δείτε επίσης

Πολιτική 4376178860762300999

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item