Απέτυχε πυραυλική δοκιμή των ΗΠΑ στη Χαβάη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις των  ΗΠΑ  μετά από μια αποτυχημένη  πυραυλική δοκιμή  που πραγματοποιήθηκε στη  Χαβάη  ...

A+ A-

Σε συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ μετά από μια αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Χαβάη και έθεσε σε προβληματισμό τον αμυντικό μηχανισμό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNN, πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το έδαφος απέτυχε να αναχαιτίσει εχθρικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από αεροσκάφος στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας.
Το Πεντάγωνο δεν δημοσιοποίησε στοιχεία σχετικά με τη δοκιμή εν μέρει λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος, αλλά και εν μέρει λόγω της συμμετοχής της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στη Νότια Κορέα.
Οι πληροφορίες του CNN αναφέρουν ότι η δοκιμή αφορούσε βλήμα το οποίο σχεδιάζεται να αναχαιτίζει διηπειρωτικούς πυραύλους, όπως αυτούς που αναπτύσσει η Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο, για την ώρα θεωρείται ικανό να χτυπήσει μόνο μεσαίου βεληνεκούς βλήματα.

Δείτε επίσης

Κόσμος 5429623835231257771

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item