Οι Τούρκοι προσφέρουν 64 ευρώ την ημέρα αμοιβή σε Κούρδους δοσίλογους για να πολεμήσουν στην Εφρίν

Στα κακά του χάλια ο  τουρκικός στρατός , κολλημένος στις λάσπες του κουρδικού θύλακα της  Εφρίν , έχει βγει στη γύρα να μαζέψει «εθελον...

A+ A-

Στα κακά του χάλια ο τουρκικός στρατός, κολλημένος στις λάσπες του κουρδικού θύλακα της Εφρίν, έχει βγει στη γύρα να μαζέψει «εθελοντές» για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG).

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι τουρκικές Αρχές προσφέρουν αμοιβή 300 λίρες την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 64 ευρώ, στους παραστρατιωτικούς «Φρουρούς των Χωριών» της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να πολεμήσουν στην Εφρίν ενάντια στους ομοεθνείς τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.
Οι «Φρουροί των Χωριών» είναι παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται κυρίως από δοσίλογους Κούρδους της Τουρκίας, αλλά και Κιρκάσιους, Τούρκους, Ουζμπέκους και Κιργίζιους.
Τους δημιούργησε τη δεκαετία του 1980 ο κουρδικής καταγωγής από τη μητέρα του, πρωθυπουργός και αργότερα πρόεδρος της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, για να πολεμάνε τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η συνολική δύναμη των «Φρουρών των Χωριών» κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 80.000 άνδρες και αμείβονται με 130 ευρώ τον μήνα και για αυτή τους την υπηρεσία.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι τα 64 ευρώ την ημέρα για να πολεμήσουν ενάντια στους συμπατριώτες τους στη Συρία είναι ένα δελεαστικό ποσό, για αυτούς τους δοσίλογους, που το PKK σκοτώνει σε κάθε ευκαιρία ως συνεργάτες του κατακτητή.
Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF προσθέτει ότι ορισμένοι αρχηγοί κουρδικών χωριών της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που είναι φιλότουρκοι, προσπάθησαν να πείσουν τους ταγματασφαλίτες «Φρουρούς των Χωριών» να δεχτούν την προσφορά του τουρκικού κράτους και να πάνε να σκοτώσουν συμπατριώτες τους στη Συρία.
Όσοι «Φρουροί των Χωριών» θελήσουν να συμμετάσχουν στην επίθεση ενάντια στην Εφρίν θα κάνουν και μια σύντομη στρατιωτική εκπαίδευση. Οι «Φρουροί των Χωριών» τελούν υπό τη διοίκηση της τουρκικής χωροφυλακής.
Να σημειωθεί ότι σε αρκετές περιπτώσεις Κούρδοι χωρικοί αναγκάστηκαν να ενταχθούν σε αυτές τις παραστρατιωτικές μονάδες υπό την απειλή της δήμευσης της περιουσίας τους.

Δείτε επίσης

Κόσμος 5634300411242185588

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item