Ντιμιτρόφ: Ωριμάσαμε, δεν έχουμε πια ανάγκη ρίζες 2.000 ετών

«Είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε και να διαγωνιζόμαστε» «Ωριμάσαμε και δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών» τόνισε ο υπουργός Εξω...

A+ A-

«Είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε και να διαγωνιζόμαστε»
«Ωριμάσαμε και δεν χρειαζόμαστε πια ρίζες 2.000 ετών» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Σκοπιανού.
«Είναι καλύτερα να συνεργαζόμαστε και να διαγωνιζόμαστε για θέματα που έχουν σημασία σήμερα αντί να ανταγωνιζόμαστε για το ποιος έχει πιο ένδοξες νίκες και πιο πολλές ήττες στην πλούσια ιστορία μας», ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Σόφια, σύμφωνα με το Euractiv.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, MIA, ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ θέλει μέχρι τον Ιούνιο (που η Βουλγαρία παραδίδει την προεδρία της ΕΕ) να έχει πάρει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε μια πολιτική απόφαση τον Ιούνιο και κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε την Ελλάδα να δώσει τη συναίνεσή της», σημείωσε.
Ερωτηθείς, πάντως, για τα ζητήματα που σύμφωνα με το Ζόραν Ζάεφ, έχουν ήδη κλείσει στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, δεν απάντησε. «Το μήνυμα πάντως είναι ότι η διαδικασία προχωρά» ήταν το σχόλιο του.
Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ, οι συνομιλίες Αθήνας και Σκοπίων για το όνομα θα ξεκινήσουν εκ νέου από την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης

Πολιτική 5338350621549851653

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item