Οι Κούρδοι (SDF) καλούν τους Τούρκους στρατιώτες να παραδοθούν: «Ελάτε σε εμάς και θα σας προστατέψουμε»

Η Γενική Διοίκηση των υπό κουρδική διοίκηση  Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων  ( SDF ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλεί όσους Τούρκους...

A+ A-

Η Γενική Διοίκηση των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλεί όσους Τούρκους στρατιώτες ή ισλαμιστές μισθοφόρους διαφωνούν με τη συμμετοχή τους στην επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή με την τουρκική εισβολή στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, να παραδοθούν στις κουρδικές δυνάμεις και οι Κούρδοι εγγυώνται για την ασφάλειά τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στρατιώτες, που υποχρεωθήκατε και συρθήκατε σε αυτόν τον πόλεμο, αυτός δεν είναι δικός σας πόλεμος.
»Σύροι, που υποχρεωθήκατε εξαιτίας των συνθηκών στα προσφυγικά στρατόπεδα να γίνετε καύσιμο για πολέμους… [σ.σ. εννοεί τους Σύρους πρόσφυγες που στρατολογεί ο Ερντογάν].
»Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που φτιάχτηκαν από όλους τους λαούς της Συρίας, υπήρξαν το θανατηφόρο βέλος για την τρομοκρατία και η ασφαλής ασπίδα για τον λαό της Συρίας, όπως έχετε διαπιστώσει σε όλα τα στάδια του αγώνα μας.
»Οι SDF έφεραν πίσω την ελπίδα επανένωσης της Συρίας μετά τον πόλεμο.
»Είναι εγγύηση και σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον των Σύρων, δίχως καμία διάκριση μεταξύ των λαών της Συρίας.
»Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων σας βεβαιώνει ότι δεν είναι εχθρική σε κανέναν, αλλά υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας μέσα στη Συρία και δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν, αλλά το αντίθετο, οι δυνάμεις μας μάχονται ενάντια των κινδύνων που απειλούν τον λαό, τη χώρα και τους γείτονές της. Οι δυνάμεις μας γνωρίζουν ότι υποχρεωθήκατε να συμμετάσχετε σε αυτό τον πόλεμο.
»Επομένως, οι δυνάμεις μας σας καλούν να παραδοθείτε στην πλησιέστερη θέση των δυνάμεών μας, στις πρώτες γραμμές μας στα πεδία μάχης, ώστε οι Τούρκοι πράκτορες που στέκονται πίσω σας να μην σας δουν και να μη γίνετε λίπασμα για τον πόλεμο.
»Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις σας παρέχουν ασφάλεια, εκμεταλλευθείτε λοιπόν αυτή την ευκαιρία και παραδοθείτε στις δυνάμεις μας, πριν φτάσετε στο σημείο που θα μετανιώνετε αλλά θα είναι πλέον αργά για εσάς».

Δείτε επίσης

Κόσμος 1623160060409229076

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item