"Θα πάθετε ό,τι και οι Κούρδοι" - Η Βυζαντινή σημαία ενόχλησε τους Τούρκους και... [photo+video]

Η Κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» με τη βυζαντινή σημαία στο ιστό προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη... Μιλούν για «πρόκληση» αυτοί που παραβιάζουν καθ...

A+ A-

Η Κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» με τη βυζαντινή σημαία στο ιστό προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη...

Μιλούν για «πρόκληση» αυτοί που παραβιάζουν καθημερινά τα σύνοράς μας

Την έντονη ενόχληση των Τούρκων προκάλεσε η ελληνική κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ», η οποία είχε αναρτημένη στο ιστό της την ελληνική και την βυζαντινή σημαία, κατά τον διάπλου στην περιοχή karaburun στην Σμύρνη.

Οι Τούρκοι αποκάλεσαν την ύψωση της σημαίας της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην ελληνική κανονιοφόρο ως «παρενόχληση» ελληνικού πλοίου σε τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία έπλεαν δίπλα της.

Ο τουρκικός Τύπος ανέφερε μάλιστα ότι η ελληνική κανονιοφόρος με τη βυζαντινή σημαία πλησίασε κοντά στο Karaburun και προσπάθησε να παρενοχλήσει τουρκικά πολεμικά πλοία.«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση “κλαδί ελιάς» με στόχο την εξουδετέρωση των κουρδικών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο χωρίς να γνωρίζει την κατάληξη», αναφέρει τουρκική εφημερίδα απειλώντας την Ελλάδα με αυτά που «παθαίνουν» οι Κούρδοι στην Β.Συρία.

Επίσης το τουρκικό άρθρο αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προχθές προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στα Ίμια, αλλά με την αποτελεσματική δράση του τουρκικού ναυτικού αυτό αποφεύχθηκε.Οι Τούρκοι «ξεχνάνε» βέβαια να αναρτούν την ελληνική σημαία ως όταν πλησιάζουν ελληνικούς λιμένες σε διεθνείς επισκέψεις με το ΝΑΤΟ και «διελεύσεις» για παράδειγμα στον ισθμό της Κορίνθου. Αλλά τι λέμε, εδώ βάζουν τουρκικά εμβατήρια να ακούγονται από τα μεγάφωνα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδος ακόμη και με μια σημαία που ανήκει στον ελληνισμό συνιστά για αυτούς πρόκληση, θεωρώντας τον εαυτό τους ως «κυρίαρχο» στην περιοχή.

ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης

Πολιτική 1971329782396311307

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item