Καραμανλής: Είδε εκπροσώπους Μακεδονικών οργανώσεων για το Σκοπιανό

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο Κώστας Καραμανλής.  Το «ρ...

A+ A-

Συνάντηση με εκπροσώπους πανμακεδονικών οργανώσεων ανά την υφήλιο είχε στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη ο Κώστας Καραμανλής. 

Το «ραντεβού» με τον πρώην πρωθυπουργό κράτησε περίπου 25 λεπτά και κύριο θέμα συζήτησης ήταν αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια Πανμακεδονικών ενώσεων υφηλίου, εξερχόμενη, δήλωσε πως απορρίπτει κάθε σύνθετη ονομασία και εμμένει στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992 δηλαδή να μην περιέχει η ονομασία με κανένα τρόπο τον όρο «Μακεδονία».

Το ίδιο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε και ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, γενικός γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού εθνικού συμβουλίου και πρώην αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής. 

Επίσης, ο ίδιος είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε δήλωσή του προ ημερών ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος.

Tην τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή αποκάλυψε η Realnews, την περασμένη Κυριακή, με πρωτοσέλιδό της υπό τον τίτλο «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος».

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, τη στιγμή που η θέση, την οποία κατέθεσε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, για το Σκοπιανό αποτελεί και σήμερα την εθνική θέση, ο πρώην πρωθυπουργός έστειλε ηχηρά μηνύματα ενόψει των διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, διαπραγματεύσεις που, όπως όλα δείχνουν, περνούν στην τελική τους φάση. 

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλητές του, στην παρέμβασή του με ιδιαίτερη σημασία.

Δείτε επίσης

Πολιτική 2474827784643991192

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item