Γερμανία: Ακροδεξιοί και μουσουλμάνοι ανεβάζουν τον αντισημιτισμό στα ύψη – «Ντροπή» λέει η Μέρκελ

Την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη  Γερμανία  κατήγγειλε η  Άνγκελα Μέρκελ , με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκ...

A+ A-

Την επανεμφάνιση του αντισημιτισμού στη Γερμανία κατήγγειλε η Άνγκελα Μέρκελ, με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι εξακολουθεί να χρειάζεται να προστατεύονται τα εβραϊκά κτίρια.

Είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητο να θυμόμαστε τα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος επειδή «ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, και το μίσος του άλλου γενικά είναι περισσότερο επίκαιροι απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στο εβδομαδιαίο podcast της.
«Είναι αδιανόητο και είναι ντροπή να διαπιστώνουμε ότι κανένα εβραϊκό ίδρυμα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αστυνομική προστασία, είτε πρόκειται για σχολείο είτε για παιδικό σταθμό ή συναγωγή», πρόσθεσε.
Η καγκελάριος επανέλαβε επίσης ότι υποστηρίζει τη δημιουργία στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση μιας ειδικής θέσης επιτρόπου για ζητήματα αντισημιτισμού, εφόσον το συντηρητικό κόμμα της και οι σοσιαλδημοκράτες καταφέρουν να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι αρχές ανησυχούν για τις ενδείξεις ότι ο αντισημιτισμός σημειώνει άνοδο στη Γερμανία, προερχόμενος από τη μια πλευρά από τους κύκλους της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης – και αυτό το φαινόμενο είναι πιο καινούριο – από μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενους από μουσουλμανικές χώρες στις οποίες το μίσος για τους Εβραίους είναι ευρέως διαδεδομένο.
Στις 27 Ιανουαρίου 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το στρατόπεδο εξόντωσης του Άουσβιτς. Από το 1996, η Γερμανία τιμά κάθε χρόνο την ημέρα αυτή τα θύματα του εθνικοσοσιαλισμού.
Την Τετάρτη θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του κοινοβουλίου στο Βερολίνο για το θέμα αυτό με μαρτυρίες επιζώντων των στρατοπέδων.

Δείτε επίσης

Κόσμος 8574857622574360118

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item