Στέφανος Μάνος: Τι θα έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος αν ζούσε σήμερα;

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, με μία ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, θέλοντας προφανώς να δοθεί λύση στο όνομα τ...

A+ A-

Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, με μία ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, θέλοντας προφανώς να δοθεί λύση στο όνομα των Σκοπίων, θέτει ένα υποθετικό ερώτημα για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο κ. Μάνος χαρακτηρίζει «αδύναμο» το γειτονικό κράτος θέτοντας εν τέλει το ρητορικό ερώτημα «τι θα έκανε αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος;»
Αναλυτικά η ανάρτηση του:
«Περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα ασχολούνται με το θέμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), τα Ηνωμένα Έθνη, η Ελλάδα, τα Σκόπια, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Η έλλειψη αποτελέσματος ασκεί πίεση στους διαπραγματευόμενους «να τελειώνουν», μολονότι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν βρει ικανοποιητική λύση. Ο λαός διαισθάνεται τη βιασύνη και διαδηλώνει θυμίζοντας στην πολιτική του ηγεσία πόσο τον αγγίζει το ζήτημα της Μακεδονίας.
Με στενοχωρεί ότι φαινόμαστε ανίκανοι να λύσουμε ένα φαινομενικά απλό πρόβλημα με τους φτωχούς και αδύναμους γείτονες μας. Και όχι με έναν κυβερνήτη μας, αλλά με τον ένα μετά τον άλλο. Δεν θέλω να ντρέπομαι ως Έλληνας.
Δεν αμφιβάλλω ότι οι διαπραγματευτές μας είναι ικανοί άνθρωποι. Ενδεχομένως ικανότατοι. Μετά από 25 χρόνια όμως, τα ίδια και τα ίδια μπορούν (μάλλον σίγουρα) να οδηγήσουν στα ίδια και τα ίδια.
Αναρωτιέμαι: Αν τη σημερινή Ελλάδα κυβερνούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, τι θα έκανε αυτός με τα Σκόπια σήμερα; Ο Μέγας Αλέξανδρος θα φοβόταν και θα στενοχωριόταν αν οι αλλοεθνείς γείτονες μας ήθελαν να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες, ή θα χαιρόταν και θα προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να τους ενσωματώσει;
Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Σαράντο Καργάκο να αποτολμήσει να απαντήσει αυτός με υπεύθυνη φαντασία στο ερώτημα «Τι θα έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος για τη Μακεδονία αντιμέτωπος με το σημερινό πρόβλημα;»»

Δείτε επίσης

Πολιτική 8515734208386229889

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item