Χιλιάδες Σέρβοι είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Χιλιάδες πολίτες της Σερβίας είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Σέρβο πολιτικό  Όλιβερ Ιβάνοβιτς  ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη στ...

A+ A-

Χιλιάδες πολίτες της Σερβίας είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Σέρβο πολιτικό Όλιβερ Ιβάνοβιτς ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη στην πόλη Μιτρόβιτσατου Κοσόβου.

Η κηδεία του Ιβάνοβιτς έγινε στο κεντρικό νεκροταφείο του Βελιγραδίου, χοροστατούντος του επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Θεοδόσιου.
Στην τελετή παρέστησαν η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπερνάμπιτς, υπουργοί της κυβέρνησης και ηγέτες της αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν παρέστη, ωστόσο -όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του- το Σάββατο θα μεταβεί στην πόλη Μιτρόβιτσα και θα καταθέσει στεφάνι στο τόπο δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Μιτρόβιτσα.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στην Πρίστινα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο, ανήκει σε Σέρβο από την Αυστρία, ωστόσο ο διοικητής της Αστυνομίας της Σερβίας Βλάντιμιρ Ρέμπιτς, αν και επιβεβαίωσε την πληροφορία, σημείωσε ότι αυτός ο Σέρβος απεβίωσε πριν καιρό και έκτοτε το αυτοκίνητο μεταπωλήθηκε πολλές φορές.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι σερβικές Αρχές διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ιβάνοβιτς και έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν την Αστυνομία του Κοσόβου και την ευρωπαϊκή αστυνομία EULEX, όμως ακόμη δεν έλαβαν απάντηση.
Ο κ. Βούτσιτς είχε τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι, στον οποίο επανέλαβε την πρόθεση της Σερβίας να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ιβάνοβιτς.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αλ. Βούτσιτς, ο Χ. Θάτσι συμφώνησε να υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας στο πλαίσιο της νόμου.
Το Κόσοβο είναι αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, η οποία έχει κηρύξει μονομερώς ανεξαρτησία από το 2008 και στην οποία πλειοψηφεί το αλβανικό στοιχείο.

Δείτε επίσης

Κόσμος 480421750248632802

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item