Οπαδοί του Ερντογάν ντύνονται Οθωμανοί και βαράνε τύμπανα στα σύνορα με την κουρδική Εφρίν

Ενώ ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι του επιτίθενται στο κουρδικό θύλακα της  Εφρίν , στη βορειοδυτική  Συρία , πρ...

A+ A-

Ενώ ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι του επιτίθενται στο κουρδικό θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, πραγματοποιώντας την επιχείριση «Κλάδος Ελαίας», μέλη του τουρκικού κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ντύνονται… Οθωμανοί και κάνουν οθωμανικές φιέστες κοντά στα σύνορα.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA μεταδίδει τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε με τον νεο-οθωμανικό θίασο και τονίζει ότι οι οπαδοί καρναβάλια του Ερντογάν τα κάνουν αυτά στην επαρχία της Αντιόχειας (Χατάι).
Αυτές οι εκδηλώσεις, με οθωμανικές στολές, σημαίες και συνθήματα, φανερώνουν τις προθέσεις για ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τονίζει το ANHA.
Μέρα με τη μέρα, συνεχίζει το ANHA, οι πραγματικές προθέσεις του τουρκικού κράτους αποκαλύπτονται στη διεθνή και περιφερειακή κοινή γνώμη, όπως και οι αμείλικτες προσπάθειές του να καταλάβει ό,τι μπορεί από συριακά εδάφη εν μέσω διεθνούς σιωπής, εκμεταλλευόμενο τον λαό της Συρίας ως εργαλείο στο οθωμανικό του όνειρο.
Αναφερόμενος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην τουρκική εισβολή στην Εφρίν, δεν παρέλειψε να αναφέρει για μια ακόμη φορά ότι οι Τούρκοι έφτασαν στην περιοχή πριν χίλια χρόνια.
Υπάρχει μια ρητορική στην Τουρκία που μιλάει για ακόμα χίλια χρόνια παραμονής τους στη Μικρά Ασία, η οποία βεβαίως εμπνέεται από το χιλιόχρονο ναζιστικό Ράιχ, το οποίο ο Ερντογάν έχει παραδεχθεί δημόσια ότι θαυμάζει ως κράτος.
Οι ισλαμιστές μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή στην Εφρίν ως εμπροσθοφυλακή του τουρκικού στρατού, παρέλασαν στην υπό τουρκική κατοχή συριακή πόλη Αζάζφωνάζοντας σκληροπυρηνικά ισλαμιστικά συνθήματα, κρατώντας τουρκικές σημαίες και δοξάζοντας τον Ερντογάν μετά την εκπαίδευσή τους από τον τουρκικό στρατό.
Η μάχη για την Εφρίν είναι «μάχη κλειδί» από την οποία θα εξαρτηθεί είτε ο ενταφιασμός του νεο-οθωμανικού ονείρου ή η διατήρησή του για λίγο ακόμα στη ζωή.

Δείτε επίσης

Κόσμος 6052013026386527034

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item