Βάλτε στο σπίτι σας το φυτό που φέρνει χρήμα!

Η παχίρα ή αλλιώς «money tree», σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θεωρείται το φυτό που φέρνει καλή τύχη και χρήματα στο σπίτι μας. Αυτό το φυ...

A+ A-


Η παχίρα ή αλλιώς «money tree», σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θεωρείται το φυτό που φέρνει καλή τύχη και χρήματα στο σπίτι μας. Αυτό το φυτό προέρχεται κυρίως από την Κεντρική Αμερική.

Βάλτε μια παχίρα στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Επίσης, αποτελεί ιδανικό δώρο για εγκαίνια καταστημάτων, επαγγελματικά δώρα ή και για νεόνυμφους, καθώς είναι το φυτό που φέρνει καλή τύχη και πολλά χρήματα.
Το ύψος της παχίρας ποικίλλει από το μέγεθος ενός μπονσάι έως και 2 μέτρα. Η εικόνα της είναι χαρακτηριστική καθώς οι κορμοί της είναι χοντροί και είναι συνήθως 3-5 κορμοί πλεγμένοι μεταξύ τους. Τα φύλλα της, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, θα φέρουν τα χρήματα και οι πλεγμένοι κορμοί της θα τα «παγιδεύσουν» και θα τα κρατήσουν στο σπίτι σας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κορδέλα που δένει την παχίρα πρέπει να είναι κόκκινη, χρυσή ή ασημί.
Η παχίρα είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό που προσαρμόζεται εύκολα, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες καλλιέργειας. Χρειάζεται περιποίηση όπως κάθε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου. Η παχίρα χρειάζεται άφθονο φως, αλλά πρέπει να αποφεύγεται το απευθείας φως του ήλιου τους ζεστούς μήνες του χρόνου γιατί μπορεί να καούν τα φύλλα της. Δε χρειάζεται να την ποτίζετε συχνά αλλά ούτε και να την αφήσετε απότιστη για πολύ καιρό.
Τους χειμερινούς μήνες ποτίζετε την παχίρα περίπου κάθε δέκα μέρες και τους καλοκαιρινούς μήνες μία φορά την εβδομάδα ψεκάζοντας τα φύλλα της με νερό. Το χώμα της θα πρέπει να έχει μερική υγρασία, μην το αφήσετε να ξεραθεί εντελώς. Αντίθετα, η υπερβολική υγρασία θα σαπίσει τις ρίζες της. Αυξήστε την υγρασία ψεκάζοντας με νερό μια φορά την εβδομάδα.
Editor: Κωνσταντίνα Κ. 

Δείτε επίσης

Διάφορα 5430679980927452788

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item