Πορτογάλος δικαστής το «τερμάτισε»: Διέταξε ψυχιατρική αξιολόγηση… νεκρού

Δικαστήριο στη νότια  Πορτογαλία  που εξέταζε μια υπόθεση  κληρονομιάς  ζήτησε επισήμως από ένα νοσοκομείο να προβεί στην  ψυχιατρική  α...

A+ A-

Δικαστήριο στη νότια Πορτογαλία που εξέταζε μια υπόθεση κληρονομιάς ζήτησε επισήμως από ένα νοσοκομείο να προβεί στην ψυχιατρική αξιολόγηση ενός άνδρα ο οποίος όμως είχε… πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.

«Στα μέσα Ιανουαρίου, όταν είδα την εντολή για την πραγματογνωμοσύνη, σκέφθηκα ότι ήταν εντελώς γελοίο. Στα 25 χρόνια της καριέρας μου δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Άνα Μάτος Πίρες, διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της πόλης Μπέζα.
Όταν είδε την εντολή, η διευθύντρια απάντησε απλά ότι ήταν αδύνατον να την εκτελέσει.
«Θα μπορούσα να γίνω κυνική, να πάω στον τάφο του άνδρα αυτού, να θέσω μερικές ερωτήσεις και να στείλω μετά την έκθεσή μου, αλλά θέλησα να απαλλάξω το υπουργείο Δικαιοσύνης από αυτό το έξοδο», είπε γελώντας η ψυχίατρος.
Σημειώνεται ότι τρία ινστιτούτα ειδικευμένα σε τέτοιου είδους εξετάσεις υπάρχουν στη χώρα, και οι Πορτογάλοι δικαστές συχνά στρέφονται στις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στοιχίζει 400 ευρώ.

Δείτε επίσης

Περίεργα 3607370793832533422

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item