Πάνος Καμμένος: Βαρντάσκα το όνομα των Σκοπίων

Ένα tweet με έναν χάρτη της Γιουγκοσλαβίας από το 1937 ανέβασε ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. ...

A+ A-

Ένα tweet με έναν χάρτη της Γιουγκοσλαβίας από το 1937 ανέβασε ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Στο tweet o πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ γράφει: Επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937 με τα Σκόπια Βαρντάσκα.
Ο κ. Καμμένος, στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ επέστρεψε στην σκληρή γραμμή και είπε πως δε δέχεται τον όρο Μακεδονία προτείνοντας το όνομα Βαρντάσκα.
Υπενθυμίζεται πως ο Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει επανειλημμένα και ρητά την αντίθεσή του στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. Ωστόσο, έχει εκφράσει τη στήριξή του στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, και τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό​.
«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε», είχε δηλώσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του, προσθέτοντας πως:

«Η Μακεδονία είναι μια και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία". Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε».

Δείτε επίσης

Πολιτική 2900598157359197020

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item