Οργισμένοι Αλβανοί διαδηλωτές ξήλωσαν τουρκική σημαία από υδροηλεκτρικό φράγμα (βίντεο)

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό στην τοποθεσία  Κιάφε Μόλλε  του  Νομού Μιρντίτα  στη  βόρεια Αλβανία , εξαιτίας...

A+ A-

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι κοντά στον υδροηλεκτρικό σταθμό στην τοποθεσία Κιάφε Μόλλε του Νομού Μιρντίτα στη βόρεια Αλβανία, εξαιτίας της τοποθέτησης μιας τουρκικής σημαίας στο φράγμα που κατασκεύασε τουρκική εταιρεία.

Τελευταία ημέρα του 2017, 31 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες Αλβανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο φράγμα και παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέστρεψαν την τουρκική σημαία που είχε τοποθετηθεί σε εντοιχισμένη μορφή δίπλα στην αλβανική στο φράγμα.
Απλοί πολίτες και επιφανείς κάτοικοι της περιοχής, όπως μετέδωσαν αλβανικές ιστοσελίδες, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας από την τουρκική εταιρεία.
Η Τουρκία είναι γνωστό ότι συμπεριφέρεται στην Αλβανία ως να είναι προτεκτοράτο της ή ακόμα οθωμανική επαρχία. Μόνο οι αντιδράσεις του αλβανικού λαού απέναντι σε αυτή τη σχέση υποτέλειας μπορούν να ανατρέψουν την τουρκική αλαζονεία.

Δείτε τους Αλβανούς να ξηλώνουν την τουρκική σημαία πάνω από το φράγμα:

Δείτε επίσης

Κόσμος 7077808801785003462

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item