Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν αμάχους στην Εφρίν αλλά ισχυρίζονται ότι στοχεύουν μόνο «τρομοκράτες»

Ενώ οι  Κούρδοι  της  Συρίας  καταγγέλλουν ότι το  τουρκικό καθεστώς   βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και αμάχους , ο  Μεβλούτ Τσαβού...

A+ A-

Ενώ οι Κούρδοι της Συρίας καταγγέλλουν ότι το τουρκικό καθεστώς βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές και αμάχους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέροντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας βομβαρδίζουν στόχους στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία από αέρος και εδάφους, ισχυρίστηκε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στοχοθετούν μόνο «τρομοκράτες».

«Τρομοκράτες» αποκαλεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τους Κούρδους σοσιαλπατριώτες πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), τους ίδιους που πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα, τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία και το Κατάρ.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία ενημέρωσε τους παράγοντες που εμπλέκονται στη Συρία σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή Εφρίν και τόνισε ότι η Άγκυρα αναμένει ότι οι σύμμαχοί της «δεν θα ταχθούν στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων».
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία απέστειλε έγγραφη αναφορά και στη συριακή κυβέρνηση.

Δείτε επίσης

Κόσμος 6501271019296149564

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item