Πατέρας εξηγεί πώς τα ενεργειακά ποτά σκότωσαν το γιο του για να προειδοποιήσει γονείς και παιδιά και να μην ξαναπάθει κανείς το ίδιο

Ο Τζάστιν ήταν μόλις 25 χρόνων όταν έχασε τη ζωή του με πολύ τραγικό τρόπο. Ο νεαρός, κατανάλωνε 15 κουτάκια ενεργειακών ποτών την η...

A+ A-


Ο Τζάστιν ήταν μόλις 25 χρόνων όταν έχασε τη ζωή του με πολύ τραγικό τρόπο.

Ο νεαρός, κατανάλωνε 15 κουτάκια ενεργειακών ποτών την ημέρα. Τα ποτά αυτά περιέχουν τεράστιες ποσότητες καφεΐνης και ζάχαρης κι ο 64χρονος πατέρας του Τζάστιν, ο Κέιρον, πιστεύει ότι αυτά τα ποτά ήταν η βασική αιτία που ο γιος του έχασε τη ζωή του.
Συγκεκριμένα ένα κουτάκι ενεργειακού ποτού μπορεί να περιέχει έως και 160 mg καφεΐνης, περισσότερη δηλαδή από ένα διπλό εσπρέσο και μέχρι 14 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
Όπως λέει ο πατέρας του νεαρού, τα 15 κουτάκια ενεργειακών ποτών την ημέρα ήταν μόνο όσα εκείνος έβλεπε. Ίσως ο γιος του να κατανάλωνε περισσότερα όσο εκείνος δεν τον έβλεπε. Τον είχε συμβουλεύσει πάρα πολλές φορές να σταματήσει να πίνει,αλλά ο γιος του του είπε πως είναι σαν το κάπνισμα κι απλά δεν μπορεί να σταματήσει.
Ο Τζάστιν (εικόνα) έπινε 15 κουτιά ενεργειακού ποτού κάθε μέρα κι έπασχε από κατάθλιψη. Ήταν εθισμένος σε αυτά μετά το χωρισμό του
Ο πατέρας του Κέιρον μίλησε για το θάνατο του γιου του ώστε να ευαισθητοποιήσει κι άλλους ανθρώπους για τους κινδύνους των ενεργειακών ποτών
Ο Τζάστιν τον περασμένο Αύγουστο αυτοκτόνησε. Ο πατέρας του πιστεύει ότι ο 25χρονος γιος του οδηγήθηκε σε αυτή την απονενοημένη πράξη εξαιτίας της κατάθλιψης, αλλά και των ενεργειακών ποτών. Θεωρεί ότι αυτά, αύξησαν την ανησυχία του νεαρού κι ότι επιδείνωσαν την κακή ψυχολογική του κατάσταση.
Θεωρεί ότι η κατάθλιψη σε συνδυασμό με την κατανάλωση των ενεργειακών ποτών είναι ένας θανατηφόρος συνδυασμός. Προτείνει στην κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας τους στην αγορά.
Ο Justin έπεσε στην κατάθλιψη μετά το χωρισμό του από τη σύζυγό του. Το ζευγάρι παντρεύτηκε κι ο γάμος τους κράτησε μόλις τρεις μήνες. Μετά το χωρισμό, προσπάθησε αρκετές φορές να πάρει τη ζωή του και πάλι στα χέρια του. Δεν μπορούσε όμως να τα καταφέρει.
Ο πατέρας του τον περιέγραψε ως ένα «ευαίσθητο παιδί» που καταστράφηκε από το διαζύγιο. Ήταν περίπου την εποχή της πρώτης επετείου του γάμου του, τον Μάιο του 2016, όταν ο Τζάστιν νοσηλεύτηκε εξαιτίας της κατανάλωσης ενεργειακού ποτού.
Ο αδελφός του Τζάστιν, Ντανιέλ, είχε βρει στο πίσω μέρος του μικρού βαν που οδηγούσε ο Τζάστιν, σωρούς από αλουμινένια κουτιά ενεργειακών ποτών. Τα πέταξε μαζί με τον πατέρα του και την επόμενη μέρα βρήκαν άλλα τόσα.
Ο Τζάστιν τα βράδια δεν μπορούσε να κοιμηθεί γιατί είχε έντονο αίσθημα των παλμών στην καρδιά. Πήγε στο γιατρό κι εκείνος του είπε πως η καρδιά του έχει ρυθμό όπως εκείνη ενός 80χρονου άνδρα. Τον συμβούλευσε να βγει από τον φαύλο κύκλο των ενεργειακών ποτών το συντομότερο δυνατό, αν θέλει να σώσει την υγεία του.

Ο πατέρας στο γάμο του γιου του Τζάστιν

Δείτε επίσης

Ιστορίες 4176478094469501999

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item