Μακαρόνια με σάλτσα μανιταριών!
Εύκολη συνταγή. Υλικά συνταγής 400 γρ. μακαρόνια Νο. 6 ή 10 3 κ.σ. ελαιόλαδο 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4 250 ml κρέ...

http://www.psithiroi.gr/2018/01/blog-post_554.html
Εύκολη συνταγή.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μακαρόνια Νο. 6 ή 10
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στα 4
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 80ml (1/3 φλ.) φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι πιπέρι
- Σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, βράζετε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 3 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια στη κατσαρόλα ανακατεύετε και σερβίρετε. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί για μακαρόνια (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι κ.α.).