Δολοφονία Στεφανάκου: Ποιοι και γιατί τον αποκαλούσαν "νονό των νονών"

Για συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες... Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) ο βαρυποιν...

A+ A-

Για συμβόλαιο θανάτου κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες...


Νεκρός από τα πυρά αγνώστων έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) ο βαρυποινίτης και γνωστός νονός της νύχτας, Βασίλης Στεφανάκος.

Το θύμα, όπως έγινε γνωστό, βρισκόταν έξω από μάντρα αυτοκινήτων όταν μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού τον πλησίασε και τον δολοφόνησε εν ψυχρώ με καλάσνικοφ.

Ο Βασίλης Στεφανάκος που διατηρούσε μάντρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, δεν ήταν τυχαίο όνομα στον κόσμο της νύχτας, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που αναδείχτηκαν νέες ηγεσίες από τους προηγούμενους «εμφυλίους» πολέμους των μαφιόζων.

Θεωρούνταν από πολλούς αστυνομικούς ως το «αφεντικό» της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές Αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο…

Η πύλη των φυλακών Κορυδαλλού άνοιξε για τον Βασίλη Στεφανάκο έπειτα από περίπου 8 χρόνια παραμονής σε αυτές. Είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι. Έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών και τριών μηνών για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που φέρεται να διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο επίσης βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι σε καφενείο στο Περιστέρι αλλά και για την απόδραση Ριζάι και Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό, πάλι για ηθική αυτουργία. Επίσης, είχε καταδικαστεί τον Δεκέμβριο του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για προστασία και λαθρεμπόριο.
Πηγή

Δείτε επίσης

Ελλάδα 3173658798915196596

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item