Καλαμάτα: Παρίστανε τον… πεθαμένο για να μην πληρώσει το δάνειο

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη της Καλαμάτας. Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν δύο αδέλφια, ...

A+ A-

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη της Καλαμάτας.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν δύο αδέλφια, με την κατηγορία χρήσης πλαστών εγγράφων, καθώς με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εκδώσουν πιστοποιητικό θανάτου του ενός εκ των δύο.
Το χρονικό
Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή όταν το 2009, ο ένας αδελφός πήγε στο Ληξιαρχείο προκειμένου να λάβει βεβαίωση του γιατρού, που ο ίδιος είχε προσκομίσει και αποδείκνυε πως ο αδελφός του ήταν νεκρός. Χάρη σε αυτή τη βεβαίωση είχε λάβει και το πιστοποιητικό θανάτου
Η συγκεκριμένη κίνηση προβλημάτισε τους υπαλλήλους του Ληξιαρχείου, καθώς πρώτη φορά συγγενής νεκρού ζητούσε να λάβει το συγκεκριμένο χαρτί.
Οι υπάλληλοι, θέλοντας να ελέγξουν τη γνησιότητα της βεβαίωσης του γιατρού, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί του και τότε ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει. 
Αυτή η ανακάλυψη στάθηκε αρκετή για να οδηγήσει τα δύο αδέλφια στα χέρια των Αρχών , με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στις δικαστικές αίθουσες.
Το δάνειο στην τράπεζα
Ο κατηγορούμενος που είχε δηλωθεί ως νεκρός, υποστήριξε, ότι δεν είχε σκηνοθετήσει την υπόθεση, αλλά κάποια φορά στον δρόμο, ένας άγνωστος τον προσέγγισε γιατί τον είδε να κλαίει και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει έναντι ανταλλάγματος. 
Η βοήθεια (την οποία ο κατηγορούμενος στην αρχή δεν ήξερε) θα του επέτρεπε να πάρει παράταση στην καταβολή των δόσεων που όφειλε σε τράπεζα για δάνειο ύψους 128.000 ευρώ.
 Αφού, λοιπόν, ο άγνωστος έδωσε στον κατηγορούμενο τη βεβαίωση θανάτου από γιατρό της Πάτρας, εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να πείσει τον αδελφό του να μεταβεί στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να δηλώσει το θάνατό του, λαμβάνοντας πιστοποιητικό θανάτου.
Η τράπεζα, όμως, για να δεχθεί το θάνατο του οφειλέτη ζήτησε τη βεβαίωση του γιατρού, που είχε, όμως, κατατεθεί στο Ληξιαρχείο και έτσι η απάτη έφτασε στη δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τι σκόπευε να κάνει ο αδελφός του και διαφωνούσε, αλλά αυτός τον πίεζε να πάει στο Ληξιαρχείο, κι έτσι «βρήκε τον μπελά του», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε σε 5 έτη φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση.
Πηγή: tharrosnews

Δείτε επίσης

Ελλάδα 2095261338689185623

Follow Us

Hot in week

Comments

Connect Us

item